Zeleninu očístíme: papriky zbavíme jadérek, rajčata rozpůlíme a odstraníme z nich "bubáky", salátový okurek můžeme a nemůsíme zbavit slupky a cibulku oloupeme. Všechnu zeleninu kterou jsme si připravili, řádně umyjeme a necháme okapat. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, která musí být osolená.
2
Do vroucí vody přidáme těstoviny a na mírném ohni vaříme cca 10-12 minut. Než voda začne vřít a než se těstoviny uvaří, máme čas na nakrájení zeleniny a smíchání výše uvedených ingrediencí.
3
Takže: nejdříve nakrájíme nadrobno cibulku, papriky nakrájíme na malé nudličky, okurek na kostičky a totéž i rajčata. Vše dáme do vhodně velké mísy osolíme, opepříme, dáme lžičku koření Tzatziky a kelímek zakysané smetany. Pak vše a důkladně promícháme.
4
Jakmile se dovaří těstoviny, tak je scedíme propláchneme studenou vodu a necháme okapat. Poté je přidáme do mísy se zeleninou a vše znovu dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme. Tento recept určitě vyzkoušejte je mi 17, ale tenhle salát miluje má celá rodina i přítel, který zeleninové pokrmy nějak zvlášť dříve nejedl.
těstoviny neproplachovat!!!! :-S v Itálii by vám za to urvali ruce, navíc pak je zbytečné vodu ve kterých se těstoviny vaří jakkoli dochucovat...výborné je do těstoviny po zcezení přidat pár kapek olivového oleje a promíchat a pak zamíchat do salátu
Martina Nová
|1. 11. 2007 14:23
Děkuji za nápad.Pro Anonym
Anonym
|23. 10. 2007 16:54
ahoj, je vyborny i bez papriky a pridanim tunaku a porku navic :-)
martina Nová
|28. 8. 2007 13:38
Pro Janu Marešovouěkuji za pochvalu jsem ráda že chutnalo.
Jana Marešová
|25. 8. 2007 19:28
Ahoj,dnes jsem vyzkoušela k večeři a bylo to vynikající