čokoláda
Margot nebo vysokoprocentní, případně kakao
hnědý rum
na pokapání korpusu (nemusí být)
Postup přípravy receptu
1
Žloutky dáme do mísy s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět dobře promícháme, přidáme vyšlehané bílky do sněhu, které do těsta zlehka vmícháme. Těsto nalijeme do dortové formy 22 cm nebo malého pekáčku, vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 dorůžova, vyzkoušíme špejlí, zda na ní těsto nelepí. Po upečení necháme zchladnout.
Smetany ke šlehání vyšleháme na šlehačku s vanilkovým cukrem a cca plnější lžící moučkového cukru. Přidáme měkký tvaroh (použil jsem z vaničky), který zašleháme do šlehačky a vmícháme i na velké slzy nastrouhané Margot čokolády. Před strouháním doporučuji vložit čokolády na chvíli do mrazáku.
3
Korpus prokrojíme na dva až tři pláty, které promažeme připraveným krémem. Chceme-li, můžeme pláty před pomazáním pokapat rumem nebo likérem dle chuti. Poslední vrstva je krémová a tu ještě posypeme nastrouhanou čokoládou. Jako posyp můžeme zvolit i klasickou čokoládu nebo kakao.