Králíka rozkrájíme na větší kusy. Maso protkneme částí slaniny a osolíme. Rozehřejeme tuk či máslo a maso ze všech stran opečeme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a rozpustíme v kastrůlku. Přidáme trochu tuku a přisypeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Když začne zelenina zlátnout, vložíme ji k masu, přidáme koření, podlijeme polovinou vína, trochou vody a zakápneme citronem a octem. Nakonec přidáme povidla a pečeme doměkka.
2
Upečené maso vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, přidáme cukr a lehce osmahneme. Potom zalijeme vývarem nebo vodou a zbylým vínem. Omáčku dobře povaříme a procedíme přes cedník. Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
3
Králíka podáváme s houskovým knedlíkem, zdobíme jeřabinami a plátkem citronu.