Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, vodu, kávu, ořechy a mouku s kypřidlem. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (18 x 24 cm nebo dortová forma 22 cm). Dáme péct do předehřáté trouby na cca 25 minut - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Hotový korpus necháme vychladnout, pak ho prokrojíme.
2
Z mléka, pudinku a kávy si uvaříme hustý pudink, který přendáme do mističky, zakryjeme mikrotenovým sáčkem, aby se nám neudělal škraloup a necháme vychladit. Po vychladnutí ho vyšleháme s moučkovým cukrem a nakonec vmícháme i tvaroh a smetanu.
3
Jeden díl korpusu necháme ve formě a naneseme na něj větší polovinu náplně, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme druhým dílem korpusu. Ten pak potřeme zbylou náplní a dáme vychladit a proležet do ledničky - nejlépe do druhého dne. Před proležením je můžeme posypat kakaem, strouhanou čokoládou, mletými ořechy..., nebo proleželé řezy nakrájíme a až na talířku dozdobíme šlehačkou nebo čokoládovým toppingem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka
|6. 11. 2015 19:03
Tak jsem dnes pekla, ale bohužel jsem neměla vanilkový pudink, ani zakysačku, tak jsem použila čokoládový pudink a bílý jogurt, tak jsem to snad nepokazila. Těsto je úžasné, krém mi také chutnà, jen uvidíme zítra, až pěkně stuhne a proleží se :-) Jinak super recept. :-)
Chaintec
|14. 4. 2015 17:04
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat tam jak píšete k té kávě 1 lžička to znamena z jedne lzicky udelat hrnek kavy ze? Dekuji za odpoved
Dnes jsem upekla babičce k narozeninám .
Výborné řezy. Příště musím udělat ze dvou dávek, hned byly pryč.
Enny Bee
|17. 7. 2013 21:40
Wow! Yes!
dese
|8. 3. 2013 11:00
Protože tenhle recept je opravdu výborný zkusila jsem ho udělat bez kávy ,bez ořechů a do krému jsem položila nakrájený banán a je to prostě skvělý hlavně krém .Děti po něm šílí <:-) :-P
Řezy jsou naprosto vynikající, :-) dělala jsem je už několikrát a pokaždé musím dát recept :-D Trošku jsem si ho upravila, těsto dělám z dvojnásobné dávky, na velký plech a krém z 0,5 l mléka a dvou vanilkových nebo lískooříškových pudinků, potom teprve tvaroh atd. Je to prostě bašta. ;-)
dese
|3. 6. 2012 08:32
Tak tenhle recept je opravdu výborný,sice jsem si ho trošku upravila ,protože jsem neměla ořechy, tak jsem dala dvě lžičky kakaa a jen půl deci vody.Takže to byly čoko-kávové řezy :-D
Majda
|10. 4. 2012 14:09
Řezy nám velmi chutnaly, nebyly moc sladké a krém je opravdu na jedničku.
Gavlasková
|16. 1. 2012 13:31
Dělala jsem jenom krém a musím říct, že je svěží a k sežrání na posezení :-) . Máme rádi všechno co je s kávou, ale nechtělo se mi nic péct, v misce straší ještě zbytky vánočního cukroví :-( .
J.Jarmila
|21. 10. 2011 14:55
Chyslala jsem je ráno, aby se mi do zítra proležely. Už jsem ale s mužem ochutnala a může se s nimi zítra klidně chlubit. Jsou vynikající, děkuji, Jarmila.
zrzavakočka
|14. 9. 2011 09:40
Vypadají moc dobře ;-) ,recept jednoduchý,až na to prokrojování,to nesnáším..ale určitě to nějak zvládnu =-O
Zuzana
|13. 9. 2011 06:33
Vyzkoušeno, po rozležení jsou fantastické. <:-)
Simona
|24. 8. 2011 07:17
Vyborne a osvezujici, nikterak preslazene, zkratka na jednicku
Jarošková
|29. 7. 2011 17:18
Naprosto úžasné řezy, které opakuji už potřetí. Včera jsem je dělala na velký plech z dvojté dávky a neprořezávala. Jen jsem na buchtu natřela krém, pocákala čokoládou a bylo to.
Klárka J.
|15. 6. 2011 10:18
Dokonalé, jen moc rychle mizí ;-) :-D
Ivana
|8. 5. 2011 19:13
Včera byly řezy ještě docela řídké, dnes už se pěkně krájely, když buchta pobrala vlhkost. Tchýně si libovala, že chutnají jako kávový termix, ten já bohužel neznám, ale řezy byly excelentní. Děkuji, Ivana.
mlsouni
|22. 4. 2011 21:45
Výborné <3 :-* <:-)
Di
|17. 4. 2011 09:38
Kombinace tvarohu a kávy mi připadala zvláštní, ale zároveň mě to velmi lákalo, možná i díky obrázku. V lednici se povaloval necelý tvaroh, který si říkal o urychlenou spotřebu, ve spíži troška nasekaných oříšků, tak jsem se do toho pustila. Mletou kávu nemám, tak jsem do těsta dala místo vody uvařené nescafé a sypké do pudinku na krém. Kysanou smatanu nahradil jogurt Activia. Po složení řezů jsem je dlala na 24 hodin odpočívat do ledničky. Výsledek byl moc dobrý a hlavně nepříliš sladký, a to nám vyhovuje. Takže dávám 1!
<3