V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova. Přidáme tuňáka i se šťávou a necháme ho na pánvi ohřát. Přidáme trochu rajčatového protlaku (asi 2 lžíce), kukuřici a necháme ještě asi minutu na ohni. Dochutíme solí, pepřem a petrželkou, pokapeme citronovou šťávou. Těstoviny slijeme a přidáme k tuňákové směsi, pořádně promícháme. Těstoviny i s tuňákovou směsí dáme na pekáč a posypeme větší vrstvou sýra a dáme zapéct do trouby (případně mikrovlnné trouby), dokud se sýr nerozpustí a nezhnědne. Podáváme teplé.
Výborné rychlé jídlo. Použila jsem tuňáka v oleji a citrónové šťávě, výsledek byl fantastický, všem moc chutnalo.
Romana Lišková
|20. 7. 2009 13:12
Moc jsem si pochutnala a navíc byl pokrm rychlý na přípravu. Dávám taky za 1. Jen mám dotaz, jestli je lepší použít tuňáka v oleji nebo ve vlastní šťávě. S tuňákem ve vlastní šťávě nemám zkušenost tak nevím, jestli do tohoto receptu se nehodí víc.
Kamila Řehková
|18. 6. 2008 18:54
Těstoviny jsou moc dobré,pochutnala jsem si. Rajčatový protlak jsem tam dala celý a příště dám tuňáky dva.Jinak dávám za 1!