• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lahodné profiteroles
Napište svůj komentář k receptu

Lahodné profiteroles

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahodné profiteroles
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g máslo
    • 75
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g cukr
    • 20
      g škrob
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      ml smetana + 50 ml
    • 100
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Na odpalované těsto dáme do hrnce 125 ml vody, 30 g másla a špetku soli a krátce povaříme, pak přidáme najednou 75 g mouky a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne bochánek a na dně hrnce se netvoří bílý povlak, těsto vložíme do mísy. Odpalované těsto necháme zčásti vychladnout, hnětacím šlehačem vmícháme postupně 2 vejce, těsto by se mělo pěkně lesknout. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s velkým hvězdicovým nástavcem, troubu vyhřejeme na 200 °C, na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme ve vzdálenosti 2-3 cm 25-30 hvězdiček. Pečeme asi 30 minut.
2
Na vanilkový krém smícháme 2 žloutky se 40 g cukru, s 20 g škrobu a 50 ml mléka, svaříme 200 ml mléka s 1 balením vanilkového cukru, vmícháme vaječnou směs, necháme přejít varem a mícháme do vychladnutí, vmícháme 50 ml dotuha ušleháné smetany. Vanikovým krémem naplníme cukrářský sáček a krém nastříkáme do profiteroles.
3
Na čokoládovou omáčku ohřejeme 200 ml smetany, nadrobno do ní nalámeme čokoládu hořkou 100 g, necháme částečně vychladnout, profiteroles narovnáme na mísu a polijeme vlažnou nebo studenou čokoládovou omáčkou, okamžitě podáváme.
4
Toto jemné pečivo z odpalovaného těsta pochází z Francie, kde se podává jako dezert.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v lahodné směsi

Kuře v lahodné směsi

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné vafle

Lahodné vafle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helča | 23. 1. 2015 15:15

    Recept je výborný, ale původ není z Francie, ale z Itálie ;-) ale frantici si ho stále přivlastňuji ... :-D

  • páLenka | 18. 2. 2014 14:12

    Výborný recept!!! Pekla jsem ho už několikrát a vždy se povedli:) Jednoduché a neskutečně chutné:)

  • badtrip | 16. 7. 2013 16:30

    Kvalitní recept. Včera poprvé a dnes jdu na ně znovu.

  • Miška | 19. 8. 2011 14:59

    Perfektní recept... profiterolky krásně naběhly a s čokoškou byly vynikající :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Mléko Škrob Smetana Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
29
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
29
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
23
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Lahodná cizrna s česnekem
Lahodná cizrna s česnekem
Lahodná lepivá vepřová žebírka
Lahodná lepivá vepřová žebírka
Lahodná pórková pomazanka
Lahodná pórková pomazanka
Lahodné tvarohovo-kávové řezy
Lahodné tvarohovo-kávové řezy
Lahodné vafle
Lahodné vafle
Lahodný čokoládový krém na dorty
Lahodný čokoládový krém na dorty
  • Recepty.cz
  • Lahodné profiteroles
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact