Pórek nakrájíme na kolečka a uvaříme do měkka. Potom ho scedíme a necháme vychladnout. K vychladlému pórku přidáme na kostky nakrájený šunkový salám, osolíme, opepříme, zakapeme sójovou omáčkou a na závěr přidáme majonézu. Necháme alespoň 30 minut uležet v lednici a poté mažeme na chlebíčkovou veku. Už nemusíme zdobit, chuť pomazánky je výborná.
2
Opravdu jednoduché suroviny a jednoduchý postup. Veřím, že vás chuť pomazánky překvapí stejně mile jako mě, když jsem ji poprvé ochutnala u známých.
Ja tedy porek rozhodne nevarim ani jinak neupravuju. Davam syrovy najemno nakrajeny, vzdyt tak je nejzdravejsi. :-\
Lucie Krejčí
|6. 10. 2008 21:14
Výborné. Dávám za 1.
Alexandra Daňková
|12. 4. 2008 12:39
tak jsme právě posnídali a pomazánka nám chutnala
Veronika Matoušková
|12. 2. 2008 17:53
a co třeba ten pórek jenom spařit horkou vodou?
Jaroslava Oumarová
|23. 1. 2007 17:39
Já jsem pórek nevařila, ale podusila na kousku másla. Místo majolky jsem dala nízkotučný tavený sýr - jde velmi dobře roztírat. Je to moc dobré, dávám 1:-)
ELA
|14. 6. 2006 08:34
je to možné a opravdu skvělé - jen pozor bude pak "cítit" podobně jako cibulka. nedoporučuji jít pak na rande )
Jana
|14. 6. 2006 07:05
Nebylo by možné porek nevařit,ale použít jemně nakrájený syrový?
Tereza Jarčušková
|13. 6. 2006 13:39
Pomazánka je veľmi dobrá, chutila niele nám doma, ale aj kolegyniam v práci. Určite ju budem robievať časejšie.