Žebírka naporcujeme, můžeme osolit (nemusíme), vložíme do pekáče. Na plotně na větší pánev(nebo do hrnce) dáme hoisin omáčku, med, sladkou chilli omáčku, ostré chilli (nebo můžeme pokrájet čerstvou chilli papričku), plnou lžičku pěti koření, sladový ocet a nastrouháme najemno zázvor (asi 1 lžíci).
2
Vše zahřejeme a promícháme a nalijeme na žebírka. Rukou pořádně promícháme a obalíme dokonale každý kousek. Omáčky může být klidně větší množství, můžete ji použít i napříště. Pečeme ve středně vyhřáté troubě odkryté asi 1 hodinu. Často obracíme. Servírujeme posypané nasucho opraženými sezamovými semínky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
drusada
|26. 8. 2013 18:39
Já chci taky vařit na Zélandě!!!!!! O:-) A6 do konce života 8-) 8-)
Gábina H
|27. 6. 2007 13:05
Hanko, díky, podívám se po tom někde v čínském obchodě.
Hana vac.
|27. 6. 2007 12:46
tak jeste jsem nasla www.susi.cz a kliknete na omacky
Hana vac.
|27. 6. 2007 12:32
http://slovnik.vareni.cz/hoisin-sauce/kouknete na tohle Gabino urcite to budou nekde v Asijskym krame mit.Jinak je vyborna i do minutek,skladujte v lednici.Ja jsem mimo republiku.
Gábina H
|27. 6. 2007 10:18
Omáčka hoisin je něco jako sojovka? Kde ji kupujete?