Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a v kloubu rozřízneme. Osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček dáme rozpustit máslo na kterém zesklovatíme polovinu cibule drobně krájené. Přidáme kousky kuřecích stehen zprudka po všech stranách opečeme. Po opečení pekáček stáhneme z ohně a kousky kuřecího masa vyjmeme.
2
Do pekáčku nasypeme zbylou drobně nakrájenou cibuli, rajčata na osminky, papriky na kostičky a orestujeme. Na vrstvu zeleniny poklademe kousky masa, podlijeme červeným vínem, přidáme zbývající koření a vložíme do trouby. Dle potřeby podléváme vývarem. Pečeme ve vyhřáté troubě za občasného polévání asi 35-45 minut při 200-210 °C.
3
Maso vyjmeme a zeleninu se šťávou můžeme přepasírovat přes cedník, nebo rozmixovat. Není nutností. Podáváme z vařeným bramborem, nebo rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka Nepeřená
|13. 6. 2009 20:06
No, my to měli dnes k obědu a nechutnalo nám to. Sníst se to dalo, ale už to dělat nebudu. A to máme rádi kuře i víno v jídle, zeleninu. Každý máme holt jiné chutě, ale zklamalo mě to.
Hanka Nepeřená
|13. 6. 2009 13:09
No, právě jsme to s rodinkou dojedli, ale nic moc. Už to dělat nebudu, snědli jsme to, ale zbytek zeleninové šťávy vyhodíme, nechutnalo nám to.Holt máme každý jiné chutě :-)
Eva P.
|18. 1. 2007 12:31
Moc dobré. Mnam ! Vynechala jsem ale hrebicek. A myslim, ze zitra 'odlezené' to bude jeste lepsi. :)
Jirka
|10. 9. 2006 09:04
Nahradil jsem rajčata spoustou hub, vynechal hřebíček a dopřál stehýnkám více vína a s rýží to bylo opravdu vynikající!!!