lžička
solamyl (bramborový škrob)
(Nebo vanilkového pudinku)
sůl
Postup přípravy receptu
1
Z mléka odebereme asi 1 dl a zbytek dáme vařit s vanilkou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj polovinu cukru (lze zahustit i trochou krupice). Ze směsi vykrajujeme lžičkou noky a zavařujeme je do vroucího mléka. Necháme je po každé straně přejít varem a děrovanou vařečkou vytáhneme. Mléko ve kterém jsme vařili noky přecedíme. Ve zbylém deci mléka rozmícháme žloutky, zbytek cukru, sůl, škrob (popřípadě pudink) a vmícháme do přecezeného mléka, za stálého míchání necháme zhoustnout a pak tímto krémem přeléváme nočky. V létě podáváme tento moučník vychlazený, v zimě teplý.