3/4 l mléka, cukr a vanilku uvedeme do varu. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh ze kterého lžící vybíráme kousky a dáváme do vroucího mléka vařit. Když jsou povařené po obou stranách (vaří se celkem 4 minuty) vyndáme je na mísu.
2
Pak smícháme všechny ingredience na krém a zalijeme nejprve trochou vařícího mléka (asi 1 dl), ve kterém jsme vařili sněhové koule a za stálého míchání, až se vaječná směs trochu prohřeje a je hladká, vlijeme do zbytku vařícího mléka a mícháme do zhoustnutí. Zhoustlou omáčku vlijeme do hlubší mísy, na ni dáme uvařené sněhové koule a podáváme studené. Na povrchu sypeme sekanými mandlemi. Vhodný pokrm pro děti a nemocné. Je zajímavé vrátit se o 100 let zpět!
3
Poznámka: postup pro vaření krému je velice důležitý, pokud byste ihned všechnu studenou vaječnou směs nalili najednou do vařícího mléka, vejce by se srazila, vlastně usmažila.