Vepřové kotlety nakrájíme na silnější plátky, každou kotletu prošpikujeme, osolíme, opepříme a naklepeme paličkou a pak obalíme v hladké mouce. V kastrólu nebo v tlakovém hrnci rozpálíme sádlo nebo olej a kotlety zprudka osmažíme, potom zaprášíme hladkou moukou, přisolime a opepříme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka, častěji mícháme, aby se maso nepřichytilo ke dnu a podléváme.
2
**Příloha:** bramborová kaše, pažitka.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mila Foglova
|24. 11. 2007 02:04
Ahoj Kamile, pokud kotletky delam v tlakovem hrnci podleju asi na vysku cca dva centimetry, v tlakovem hrnci se voda tak rychle nevypari a zhruba po dvaceti minutach kontroluji. Veprove maso je v tlakovem hrnci asi za tech 20 az 25 minut hotove. V navodu jsem papinak nezohlednila :) sorry.
Kamil Krybus
|22. 11. 2007 14:07
Miluško, technický dotaz. Jak to mám v tlakáču častěji míchat by se to nepřipálilo?