Cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájenou šunku a hříbky. Hermelín podélně rozkrojíme a vydlabeme střed. Spodní část plníme zchladlou náplní a přiklopíme vrškem. Jemně přitiskneme.
2
Do větší misky prosijeme mouku, přidáme vejce, mléko a pivo. Rozmícháme na těstíčko. V něm opatrně namočíne hermelíny a opatrně obalíme ve strouhance. Dvakrát. Poté dozlatova osmažíme z obou stran. Vnitřky hermelínů dáme do kastrůlku, přidáme bylinky, zalijeme smetanou a osolíme. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Dohladka. Servírujeme smažené hermelíny se sýrovou omáčkou.
3
Jako příloha se podávají buď vařené nebo opečené brambory ve slupce