• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kýta v žampionové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Kýta v žampionové omáčce

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 67
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule velká
    • 40
      g uzený špek nebo slanina, cca
    • 1
      lžíce olej
    • snítka tymiánu dle chuti
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 200
      g čerstvé žampiony cca
    • jíška nebo hladká mouka rozmíchaná v trošce vody
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutily. Osolíme je, opepříme a dáme osmažit z obou stran na dosklovata osmaženou cibuli na jemně pokrájeném špeku s olejem. Po osmažení masa přidáme snítku tymiánu a nasekaný česnek, který krátce osmažíme a necháme rozvonět. Přisypeme na plátky nebo klínky pokrájené žampiony, které podhrneme pod plátky masa a necháme je cca 2 - 3 minuty osmažit a povadnout. Přilijeme vývar, tolik, aby byly plátky ponořené a dusíme do změknutí masa. Omáčku dochutíme solí a pepřem dle chuti, vyndáme větvičku z tymiánu, vývar dolijeme, je-li třeba dle požadovaného množství, zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z másla a mouky a krátce provaříme.
2
Podáváme s rýží, noky, bramborem či knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Vepřové Uzeniny & mleté maso
Z hub Zálivky a omáčky Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Cibule Jíška Olej Pepř mletý Snítka tymiánu Sůl Uzený špek Vepřová kýta Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Bramborové placky

Bramborové placky

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

108
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
65
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
24
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
24
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. -…

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Kyselica se šunkou od kosti a vejcem
Kyselica se šunkou od kosti a vejcem
Kyselo z chlebového kvásku s hlívou ústřičnou
Kyselo z chlebového kvásku s hlívou…
Kyšková buchta s třešněmi
Kyšková buchta s třešněmi
La caponata - varianta s cibulí
La caponata - varianta s cibulí
Labužnické kotlety s tvarůžky
Labužnické kotlety s tvarůžky
Labužnické párečky
Labužnické párečky
  • Recepty.cz
  • Kýta v žampionové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact