Podle velikosti plechu nebo formy zvolíme i velikost sklenic nebo hrnku. Poté vše odměříme, zamícháme, vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme při cca 180 °C (zkoušíme špejlí). Hotové pocukrujeme nebo zvolíme polevu podle chuti, či čokoládu.
2
Je vhodný i pro dělenou stravu - v tom případě místo normálního cukru použijeme fruktózu a vynecháme polevu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|22. 5. 2006 14:42
Ach jo,kyška je kyselé mléko,tudíž s tvrdým y!Jinak jsem tohle zkoušela péct,ale nechutnalo nám.Spousta cukru,přesto nesladké.
Jaroslava Oumarová
|22. 5. 2006 12:26
Pod pojmem perník si představím pečivo s charakteristickou vůní koření do perníku. To je další recept, který se honosí názvem perník, ale ta vůně mu chybí:-((( Tohle je obyčejná buchta z kefíru, už tady taky několikrát je.