• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kyselo (polévka)
Napište svůj komentář k receptu

Kyselo (polévka)

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kyselo (polévka)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 2
      plátek chleba starší - bez kůrky
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks cibule
    • 4
      ks vejce
    • 0,50
      kostka droždí
    • 80
      g máslo
    • 1
      hrst sušené houby
    • 2
      hrst kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

1
Do vody dáme na kostky nakrájený chléb a vaříme se solí, kmínem, kořenovou zeleninou a předem namočenými houbami. Na pánvičce necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme droždí, chvíli necháme osmažit, rozklepneme vejce a necháme mírně ztuhnout. Pak směs rozmačkáme vidličkou a přidáme k téměř hotové polévce. Můžeme dochutit vegetou a sekanou petrželkou.
2
Nejlepší je kyselo druhý den porozležení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolková polévka na kyselo

Fazolková polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • evča | 12. 3. 2013 10:58

    :-P to je nějaká chlebová polévka, kyselo se vaří jinak

  • Helena Stříbrná | 14. 1. 2008 16:07

    Základem kysela je chlebový kvásek, který dává tomuto pokrmu charakteristickou chuť. Droždí ho nemůže bohužel nahradit.

  • Jarka O. | 9. 1. 2008 15:31

    Výroba chlebového kvásku je moc pěkně popsaná v receptu Kvásek jako od pekaře. Výroba je ale zdlouhavá.

  • Katka | 9. 1. 2008 13:41

    chlebový kvásek se dá koupit v každé prodejně Coop discont nebo Jednotě v sušené podobe.Stačí ho doma jen smíchat s vodou a při pokojove teplotě nechat 18h kvasit. Pzn: Jsem z podkrkonoší :-)

  • Mirka P. | 9. 1. 2008 13:05

    Chlebový kvas se běžně prodává pouze u nás, v okolí Krkonoš. Od té doby, co studuji v Praze, se mi po kyselu pouze stýská...:-(

  • Jana P. | 9. 1. 2008 12:31

    Vyrobit ze žitné mouky. Ale jelikož je to zdlouhavé, zkusím tento recept.Jinak se dá i koupit v některých pekárnách a dá se i zmrazit (do polévky, na pečení nevím). A kyselo není jen krkonošské, znám i jihočeské a budou určitě i jiná.

  • Helena K. | 9. 1. 2008 10:26

    Já vím,správně se dává do kysela chlebový kvásek.No ale kde ho vzít ?Zdravím

  • Tomáš Marný | 9. 1. 2008 09:35

    vypadá oen recep dobře- zkusím, ale to by vám na horách krkonošských dali -za název kyslo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Cibule Droždí Kořenová zelenina Máslo Sůl Sušené houby Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Rýžové placky

Rýžové placky

Americké muffiny

Americké muffiny

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

67
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
28
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Vysmátá máma Kim Kardashianová: Vydržuje si chůvy za miliony!

Vysmátá máma Kim Kardashianová: Vydržuje si chůvy za miliony!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Kyselo (polévka)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact