Do vody dáme na kostky nakrájený chléb a vaříme se solí, kmínem, kořenovou zeleninou a předem namočenými houbami. Na pánvičce necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme droždí, chvíli necháme osmažit, rozklepneme vejce a necháme mírně ztuhnout. Pak směs rozmačkáme vidličkou a přidáme k téměř hotové polévce. Můžeme dochutit vegetou a sekanou petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
evča
|12. 3. 2013 10:58
:-P to je nějaká chlebová polévka, kyselo se vaří jinak
Helena Stříbrná
|14. 1. 2008 16:07
Základem kysela je chlebový kvásek, který dává tomuto pokrmu charakteristickou chuť. Droždí ho nemůže bohužel nahradit.
Jarka O.
|9. 1. 2008 15:31
Výroba chlebového kvásku je moc pěkně popsaná v receptu Kvásek jako od pekaře. Výroba je ale zdlouhavá.
Katka
|9. 1. 2008 13:41
chlebový kvásek se dá koupit v každé prodejně Coop discont nebo Jednotě v sušené podobe.Stačí ho doma jen smíchat s vodou a při pokojove teplotě nechat 18h kvasit. Pzn: Jsem z podkrkonoší :-)
Mirka P.
|9. 1. 2008 13:05
Chlebový kvas se běžně prodává pouze u nás, v okolí Krkonoš. Od té doby, co studuji v Praze, se mi po kyselu pouze stýská...:-(
Jana P.
|9. 1. 2008 12:31
Vyrobit ze žitné mouky. Ale jelikož je to zdlouhavé, zkusím tento recept.Jinak se dá i koupit v některých pekárnách a dá se i zmrazit (do polévky, na pečení nevím). A kyselo není jen krkonošské, znám i jihočeské a budou určitě i jiná.
Helena K.
|9. 1. 2008 10:26
Já vím,správně se dává do kysela chlebový kvásek.No ale kde ho vzít ?Zdravím
Tomáš Marný
|9. 1. 2008 09:35
vypadá oen recep dobře- zkusím, ale to by vám na horách krkonošských dali -za název kyslo