• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kyselo (polévka)
Napište svůj komentář k receptu

Kyselo (polévka)

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kyselo (polévka)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 2
      plátek chleba starší - bez kůrky
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks cibule
    • 4
      ks vejce
    • 0,50
      kostka droždí
    • 80
      g máslo
    • 1
      hrst sušené houby
    • 2
      hrst kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

1
Do vody dáme na kostky nakrájený chléb a vaříme se solí, kmínem, kořenovou zeleninou a předem namočenými houbami. Na pánvičce necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme droždí, chvíli necháme osmažit, rozklepneme vejce a necháme mírně ztuhnout. Pak směs rozmačkáme vidličkou a přidáme k téměř hotové polévce. Můžeme dochutit vegetou a sekanou petrželkou.
2
Nejlepší je kyselo druhý den porozležení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolková polévka na kyselo

Fazolková polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • evča | 12. 3. 2013 10:58

    :-P to je nějaká chlebová polévka, kyselo se vaří jinak

  • Helena Stříbrná | 14. 1. 2008 16:07

    Základem kysela je chlebový kvásek, který dává tomuto pokrmu charakteristickou chuť. Droždí ho nemůže bohužel nahradit.

  • Jarka O. | 9. 1. 2008 15:31

    Výroba chlebového kvásku je moc pěkně popsaná v receptu Kvásek jako od pekaře. Výroba je ale zdlouhavá.

  • Katka | 9. 1. 2008 13:41

    chlebový kvásek se dá koupit v každé prodejně Coop discont nebo Jednotě v sušené podobe.Stačí ho doma jen smíchat s vodou a při pokojove teplotě nechat 18h kvasit. Pzn: Jsem z podkrkonoší :-)

  • Mirka P. | 9. 1. 2008 13:05

    Chlebový kvas se běžně prodává pouze u nás, v okolí Krkonoš. Od té doby, co studuji v Praze, se mi po kyselu pouze stýská...:-(

  • Jana P. | 9. 1. 2008 12:31

    Vyrobit ze žitné mouky. Ale jelikož je to zdlouhavé, zkusím tento recept.Jinak se dá i koupit v některých pekárnách a dá se i zmrazit (do polévky, na pečení nevím). A kyselo není jen krkonošské, znám i jihočeské a budou určitě i jiná.

  • Helena K. | 9. 1. 2008 10:26

    Já vím,správně se dává do kysela chlebový kvásek.No ale kde ho vzít ?Zdravím

  • Tomáš Marný | 9. 1. 2008 09:35

    vypadá oen recep dobře- zkusím, ale to by vám na horách krkonošských dali -za název kyslo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Cibule Droždí Kořenová zelenina Máslo Sůl Sušené houby Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
30
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
29
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
24
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Kyselo (polévka)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact