Na sádle nebo oleji osmahnu do zlatova cibulku spolu se slaninou, nakrájenou na nudličky.
2
Kysané zelí nasekám nebo nastříhám kuchyňskými nůžkami (jenom když jsou dlouhé nudličky) a přidám na pánev. Nechám v něm jeho vlastní šťávu pro lepší chuť a už nepodlévám.
3
Dusím asi 20-30 min., až je zbaveno veškeré šťavy a je lesklé, téměř měkké.
4
Podávám všude tam, kde jsme zvyklí a kde zelíčko vylepší chuť pokrmu. I samotné je velmi dobré !
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka
|18. 10. 2007 17:00
Opravdu výborné. Chutnalo mi mnohem více, než kyselé zelí které se vaří.
Jana Povolná
|30. 12. 2006 21:44
:-) já jí dávám i v Praze :-)
Anonym
|30. 12. 2006 18:49
Mouka se snad do zelí dává jen na Moravě.
Jana Pátková
|30. 12. 2006 11:38
Mouka nemusí být, já dávám syrový nastrouhaný brambor a někdy i nastrouhané jablko, skoro až do hotového, kyselé zelí dusím cca 10 min. odkryté a potom přidám výše uvedené.Nevím, ale pokud se dusí - vaří déle, tak jsou vitamíny, kde ? Ale zase, každý z nás má jiné chutě a tak by to mělo být, nekecat, ale přidat svou radu. Kdo chce, tak si vybere, proto také nepomlouvám nové recepty, každý z nás má jiné chutě, když tak něco uberu a zase přidám něco našeho, ale nápady tady u nás v naší kuchařce mám moc ráda, i když někdy neznám všechny ingredience, tak se ráda přiučím.
Maruš
|30. 12. 2006 11:07
Vendulko,nejsem autorkou receptu,ale zelí bez mouky dělám taky.Takže to nebude asi opomenutí.Zrovna mám takto připravené zelí v římském hrnci,na něm kuře seklé napůl a je v troubě.