Z hladké mouky a oleje (nebo sádla) uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme do zhoustnutí, potom ještě povaříme asi 15 minut s bobkovým listem, 3 zrnkami pepře, 3 kuličkami nového koření. Brambory, vajíčka a klobásy nakrájíme na větší kostky, žampiony pokrájíme na plátky a vše dáme do omáčky a ještě 5 minut povaříme. Vmícháme smetanu, osolíme, okyselíme, případně dochutíme cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mila
|28. 11. 2006 23:59
Polivka nebo omacka, neni to snad jedno. Je to velka basta a to je nejdulezitejsi :)
G.L.
|10. 8. 2006 08:55
tento recept znám od babičky a je to polévka!!!!!
Hana Lorencová
|9. 8. 2006 13:38
Není to polévka, je to jednoduché hlavní jídlo, u nás oblíbené.
Jana Kutačová
|9. 8. 2006 12:36
an: myslím,že záleží jak moc jíšku poředíte,respektive na jakou hustotu.A co navíc,možná i jako polévka-taková obměna kulajdy by to nemuselo být špatné..o))Nějak mě tak napadlo,že bych tam přidala trochu kys.zelí..o))
an
|9. 8. 2006 12:30
není to spíše polévka?
Anonym
|8. 8. 2006 12:17
Teda nevím, ale kulajda je snad trochu něco jiného, ne ?