• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kyselá omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Kyselá omáčka

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kyselá omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej nebo sádlo
    • mléko
    • 2
      ks brambory vařené
    • 2
      ks vejce natvrdo
    • 2
      ks ostravská klobása
    • 100
      g nákládané žampiony
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      g bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 3
      ks pepř celý
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Z hladké mouky a oleje (nebo sádla) uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme do zhoustnutí, potom ještě povaříme asi 15 minut s bobkovým listem, 3 zrnkami pepře, 3 kuličkami nového koření. Brambory, vajíčka a klobásy nakrájíme na větší kostky, žampiony pokrájíme na plátky a vše dáme do omáčky a ještě 5 minut povaříme. Vmícháme smetanu, osolíme, okyselíme, případně dochutíme cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kyselá polévka od Kolína

Kyselá polévka od Kolína

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům

Smetanová omáčka z lišek k minutkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila | 28. 11. 2006 23:59

    Polivka nebo omacka, neni to snad jedno. Je to velka basta a to je nejdulezitejsi :)

  • G.L. | 10. 8. 2006 08:55

    tento recept znám od babičky a je to polévka!!!!!

  • Hana Lorencová | 9. 8. 2006 13:38

    Není to polévka, je to jednoduché hlavní jídlo, u nás oblíbené.

  • Jana Kutačová | 9. 8. 2006 12:36

    an: myslím,že záleží jak moc jíšku poředíte,respektive na jakou hustotu.A co navíc,možná i jako polévka-taková obměna kulajdy by to nemuselo být špatné..o))Nějak mě tak napadlo,že bych tam přidala trochu kys.zelí..o))

  • an | 9. 8. 2006 12:30

    není to spíše polévka?

  • Anonym | 8. 8. 2006 12:17

    Teda nevím, ale kulajda je snad trochu něco jiného, ne ?

  • Anonym | 8. 8. 2006 09:47

    Bez klobásy by to byla hustší kulajda

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cukr Hladká mouka Mléko Nákládané žampiony Nové koření Ocet Ostravská klobása Pepř celý Rostlinný olej Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Vanilkový koktejl

Vanilkový koktejl

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

prejt

prejt

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

16
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
15
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
14
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
14
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
12
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Kyselá omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact