• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kysaná zelenina
Napište svůj komentář k receptu

Kysaná zelenina

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
8fotografií
Nahrát fotku
 

Chutná fermentovaná zelenina je nabitá zdravím, její příprava je přitom úplně snadná. Vynikající je jen tak, nebo ji můžete třeba nakrájet do uvařené čočky, rýže nebo pohanky, dochutit kapkou javorového sirupu nebo medu a nasekanou petrželku. Skvělá je i k hummusu, masu či sýrům.

Suroviny

8 porce
  • na sklenici cca 1,5 l
    • 1
      kg zelenina stejně tvrdá (dýně, mrkev, bílá ředkev, ředkvičky, řapíkatý celer, květák, brokolice)
    • 1
      ks chilli papričky
    • 20
      g sůl
    • 1
      lžička římský kmín
    • 2
      snítka rozmarýn

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu očistěte a nakrájejte na špalíky o průměru asi půl cm. Květák a brokolici rozeberte na menší růžičky. Vše s chilli nasypte do skleněné nádoby s víkem. Sůl rozmíchejte v 1 l vody přidejte kmín s rozmarýnem. a nalijte k zelenině, musí být ponořená. Pokud je nad hladinou, zatižte ji například skleničkou naplněnou vodou a uzavřete potravinářskou fólií.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu

2
Nádobu umístěte na teplé a tmavé místo. Trvá nejméně týden, než se chuť a konzistence zeleniny začne měnit, ale ochutnávejte průběžně. Pokud zjistíte, že teď je to to pravé, fermentaci zpomalte přesunutím sklenice do chladu.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašáky

Kvašáky

Ukrajinské (rychlé) kysané zelí

Ukrajinské (rychlé) kysané zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli papričky Římský kmín Rozmarýn Sůl Zelenina

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

85
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
62
Pomazánka z červené řepy
Pomazánka z červené řepy
53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Křupavé pikantní kapustičky
Křupavé pikantní…
32
Moravské koláče
Moravské koláče

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Pornohvězda Daisy Lee hlásí návrat: Těsně před porodem!

Pornohvězda Daisy Lee hlásí návrat: Těsně před porodem!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Další doporučené recepty:

Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý závin
Kynutý závin
Kyprý jablkový koláč
Kyprý jablkový koláč
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Kyselá polévka od Kolína
Kyselá polévka od Kolína
Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
  • Recepty.cz
  • Kysaná zelenina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact