Podmáslí rozšleháme se žloutky, cukrem, moukou, práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme na menším množství tuku a ihned podáváme.
2
Zdobit můžeme podle toho, co kdo má rád (marmeláda, skořicový cukr, nutela, šlehačka...).
VYNIKAJUCE!!! Prave som dorobila, naozaj krehucke, nadychane, priatel ich skoro vsetky zjedol sam :). Nemala som doma podmasli - po slovensky myslim ze cmar, tak som dala plnotucne acidofilne mlieko a bolo to skvele. Urcite urobim znova :)
Ivana Císařová
|17. 6. 2009 09:23
Výborné, kypré, měkoučké (dva jsem ochutnala), dělala jsem na lívanečníku, bylo jich tak 30, manžel si je patlal domácím džemem z třešní a snědl je tak nějak sám....
Zuzana
|7. 11. 2006 15:09
Tyhle lívance já dělám už leta. Jsou opravdu nejlepší. Doporučuju všem. Vynikající!!!
Jaroslava Oumarová
|6. 11. 2006 13:49
Šárko, já mám pokoj od té doby, co jsem si v Penny Marketu koupila silikonové. 3 velikosti celkem za 100,-Kč a nemůžü si je vynachválit. Vydrží fakt všechno. Je to moje jediná zkušenost se silikonem, ale zatím dobrá:-))))
Šárka Tkáčová
|6. 11. 2006 12:26
Jaruš,taky je dělám a jsou skvělé.Taky mastím peroutkou,do kastrolku dám olej a Heru v poměru 1:1.Jakou máš spotřebu peroutek? Já v průměru 2 peroutky na 1 oběd.Asi začnu chovat husy:-))))Jako za mladých let.Mám plynový sporák a jsem místo hlavy někdy tykev.
Kejty
|6. 11. 2006 11:51
Omlouvám se, je to 1/2 litru.
Ivana
|6. 11. 2006 11:44
To je prosím kolik to "1/2 podmáslí"? Půl litru nebo půlka půllitru, tedy 1/4 litru? Prosím upřesnit.
Jaroslava Oumarová
|6. 11. 2006 11:36
Dělám úplně stejné a jsou výtečné, doporučuju:-)) Lívanečník stačí jen vymastit peroutkou.