• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kyperské kuře
Napište svůj komentář k receptu

Kyperské kuře

autor: Janinka005
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 66
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kyperské kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kuřecí maso celé kuře
    • sůl
    • skořice
    • brambory
    • máslo
    • bobkový list

Postup přípravy receptu

1
Oloupané, syrové brambory nakrájíme na plátky cca 0,5 cm široké a klademe na suchý pekáček vedle sebe. Vrstvu posolíme a posypeme trochou skořice. Takto vrstvíme přibližně čtyři vrstvy brambor, každou solíme a skořicujeme.
2
Na brambory poklademe čtvrtky kuřete, které jsme také posolili a z obou stran posypali skořicí. Na každou čtvrtku položíme plátek másla, do pekáčku ještě vložíme 2-3 bobkové listy a dáme péct do trouby přiklopené druhým pekáčkem na cca hodinu, poté odkryté pečeme dokud není kůrčička na porcích zlatohnědá (cca půl hodiny).
3
Je to poměrně jednoduché a velmi chutné jídlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře

Pečené kuře

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Vencková | 3. 7. 2010 14:40

    Výborný kuře! Rychlý, jednoduchý, dobrý! Po upečení vůbec není poznat, že tam byla skořice a jídlo má velmi příjemnou, decentní chuť. Určitě budu dělat!Velká jedna! Dík za recept, moc mile mě překvapil.

  • Renata Kopečná | 17. 4. 2010 17:02

    Tak tohle kuřátko jsem pekla ž několikrát a je opravdu vynikající.Hlavně brambůrky mají zvláštní chuť.Dneska jsem kuřecí čtvrtky osolila a posypala skořicí ,nechám přes noc natáhnout a zítra upeču.Maso je pak krásně vonět skořicí.Prostě MŇAMKA!!!! Dávám velkou 1

  • --- Buchy | 22. 5. 2008 20:17

    Jelikož mám velmi ráda vůni skořice, nedalo mi to a recept jsem vyzkoušela. Měla jsem trošku obavy jaké to asi bude, ale již během pečení mi bylo jasné, že toto je to pravé ořechové a vskutku. Moc dobré, i když nezvyklé. Děkuji, dávám 1*. Buchy

  • IvčaPě | 14. 4. 2008 12:14

    já se také musím připojit k těm ,které to nenadchlo,sníst se to dalo ,ale opakovat nebudu

  • josef | 8. 3. 2008 07:57

    Toto kuře jsem připravoval už podruhé. Poprvé se mi zdálo, že mám málo vypečenou kůrčičku. Po druhé jsem ho nechal v troubě déle a bylo to moc dobré.

  • Eva Skálová | 3. 3. 2008 10:37

    Tuhle neděli jsem upekla kyperské kuře a minulou neděli jsme měli kuře na zelí zase jinak. Chutnalo nám obé, ale to na zelí se nám zdálo lepší.

  • jiřina opeltová | 22. 2. 2008 18:15

    Moc dobré jídlo. Dělala jsem tento recept už několikrát a vždycky sklidím velkou pochvalu.

  • Majka | 6. 2. 2008 14:40

    Moc dobré, všem nám chutnalo :-)

  • šárka vranová | 12. 1. 2008 18:07

    Dobré jídlo. Skořice je v tom trochu zvláštní, ale chutnalo to všem.

  • Anna | 10. 1. 2008 08:23

    Mně teda moc chutnalo. Je to dobrý.

  • Jarka O. | 7. 1. 2008 09:18

    Tak já se připojuju k těm několika, které to moc nenadchlo...Sníst se to dalo, ale znovu vařit už to určitě nebudu.

  • Anonym | 31. 12. 2007 11:47

    Nedělal někdo toto kuře v římském hrnci ?Jak dlouho by se asi mělo péct?

  • Alena Novotná | 31. 12. 2007 07:21

    Včera jsem dělala kuře podle tohoto receptu a je fakt moc moc dobré :-) Trochu jsem podlila, dala jsem víc másla a přes hodinu jsem to pekla pod poklicí, ani jsem se nekoukla. Byt voněl krásně po štrúdlu :-) Pak jsem poklici sundala a ještě jsem vypékala kůrčičku další půlhodinku. prostě nemělo to chybu :-) Kuřátko bylo krásně zlatohnědé a naprosto SKVĚLÉ!!! :-)

  • elyzabeth b. | 29. 12. 2007 14:57

    dobry den, tak jsem zkusila tento recept... pro jistotu jsem pulku upekla normalne... kyperske kure mi cutnalo mene nez to nase. nebylo nechutne, ale ne zadny zazrak. na to ze je tak strasne dlouho v top 10 jsem cekala vic. mozna to je ten problem.

  • Marta Kracíková | 3. 12. 2007 21:03

    Také jsem se dala zlákat a nelitovala jsem!!! Výborné!!! Podruhé jsem mezi brambory dala plátky jablek. To opravdu nemělo chybu!!! Hlavně dětem moc chutnalo, mužovi už méně a tak jsem dotřetice dala místo skořice koření na pečené kuře a to už jsme se skutečně olizovali všichni... Výborný, jednoduchý a inspirující recept!!!

  • jana gross | 2. 12. 2007 10:02

    Tak tohle to NEMÁ CHYBU!!!!! Mńááááám opravdu. Gratuluji a za 111111

  • Irena | 23. 11. 2007 19:17

    Vyzkoušela jsem a je to opravdu velká mňamka :-)

  • Silva Machová | 22. 11. 2007 17:19

    Ta skořice mi tam prostě vadila.

  • Lucie Skalická | 22. 11. 2007 09:34

    Tak jsem to taky zkusila, trošičku s obavou z té kombinace, ale byla to mňamina.I u nás padaly poznámky o štrůdlu, ale pak se všichni oblizovali až za ušima. :-))

  • Jana Nováková | 16. 11. 2007 15:02

    Jsem moc ráda, že vám téměř všem recept chutná. Přiznám se, že mně nenapadlo jej nějak obměňovat, ale určitě vyzkouším podle Gábiny naložené maso a uvidíme :-)

  • Mirka K, | 15. 11. 2007 14:24

    Nebylo to špatné, ale jednou stačilo.

  • Gábina H | 15. 11. 2007 11:01

    Inspirovala jsem se tímto receptem a pekla jsem včera k večeři. Na vrstvy brambor jsem dala v jogurtu naložené kuřecí stehenní plátky. Pekla jsem na velkém plechu bez přikrytí asi 45 minut. Masíčko bylo měkké a všem moc chutnalo.

  • Ivana | 14. 11. 2007 21:31

    Tak jsem taky vyzkoušela a je to fakt super.Recept jsem dala kamarádce a ta taky moooc chválí.Takže za 1

  • Tom | 12. 11. 2007 17:37

    Ahoj brambory jsme podložily anglickou slaninou lahůdka velká 1

  • Zita z Opavy | 11. 11. 2007 13:38

    Ahoj Jani,tak jsem to vyzkoušela na nedělní oběd,zprvu jsem hodně kroutila hlavou nad tou skořicí,ale to co vzniklo to se nedá ani popsat.Jedna báseň a lahůdka.Je to jednoduché a báječné.Skrátka to pravé ořechové jak u nás doma říkáme.Dávám za1***

  • Ernesto | 10. 11. 2007 09:27

    já dávám skořici i na vepřové maso ,např.na kotlíku a je to vinikající.Není potřeba se skořicí šetřit.

  • Iva | 9. 11. 2007 15:56

    Tedy musim uznat, ze skorici si neumim s kuretem predstavit, ale vseobecne nadseni tech, kteri uz recept zkusili, me presvedcilo a v nejblizsi dobe se na tenhle recept vrhnu :)

  • Lenka | 9. 11. 2007 08:51

    Je to opravdu vynikající. Všichni mlaskali. Když se to peklo v troubě, rodina mě podezírala, že dělám dušenou mrkev, nebo žemlovku. Ale pak byli velmi příjemně, mňam, překvapeni. Skoro to snědli i s tím pekáčem.

  • Petule | 7. 11. 2007 17:01

    Tak musím také připsat, že jsem dnes udělala k obědu a moc jsme si všichni pochutnali, ač jsem zpočátku velkou důvěru ke kombinaci kuře-skořice neměla. Kuře je výborné, ale hlavně - brambůrky!!! Úžasná chuť, šťávička mňam, dávám za 1!

  • jana gross | 3. 11. 2007 18:21

    11111 Nemělo to chybičku. Mňam mňam :-)))Jen to příště musím více osolit :-DD

  • Jana Nováková | 2. 11. 2007 15:25

    Ahoj Alenko, dala bych jí určitě míň. Když to pak dopékáte odkryté, mohla by zhořknout :-) Já dávám trochu více spíš na brambory. Mají pak vynikající chuť společně se šťávou z masíčka :-)

  • Alena | 31. 10. 2007 11:47

    Ahoj Jani,láká mě Váš recept vyzkoušet,ale trošku mám strach z té skořice.Kolik se jí tam dává?Jako když třeba kuře sypu grilovacím kořením?

  • alena | 29. 10. 2007 23:23

    zvláštní,ale velmi dobrá kombinace. a hlavně-naskládat do pekáčku a všimnout si toho jen 2x-odklopit a pak vyndat a sníst.super.za 1

  • Anonym | 24. 10. 2007 15:28

    super!!!!

  • Olga | 20. 10. 2007 08:45

    Moc jsem nevěřila tomu, že se nemusí podlívat a podlila jsem 2 dcl vody. Asi po hodině a půj mi to plavalo v takové hustší šťávě. Nechala jsem to ještě asi půl hodiny vypéct a můžu vám říct, že něco tak dobrého, jsem snad ještě nejedla. Je to fakt výborné a jednoduché jídlo. Díky za recept. Dávám 1!

  • katerina | 17. 10. 2007 15:50

    mě ani tam nezaujala skořice, jako název a jelikož jsem blázen do všeho řeckého, tak jsem se nechala zlákat...bylo to moc dobré, hlavně brambůrky, všechno mělo krásnou hnědou kůrčiču, takže vřele doporučuju....

  • PEN | 16. 10. 2007 10:57

    Jednoduché a skvělé.

  • Pavlína Miketová | 3. 10. 2007 12:24

    Byla to hodně příjemná a dobrá změna:-) jednoduchá na přípravu

  • Petra Plochá | 29. 9. 2007 11:31

    Musím říci, že to opravdu krásně voní, mám to teď v troubě. A zatím jsem nepodlévala, je tam dost šťávy z kuřátka a asi i z brambor. Jsme zvědavá na chuť.

  • Eva | 28. 9. 2007 18:08

    Naše rodině je jasným důkazem - kolik lidí, tolik chutí. Nám to moc nechutnalo, ale snědli jsme to.

  • mina kubikova | 27. 9. 2007 08:50

    toto kura som konkretne nerobila, ale pravidelne robievam skoricove kridelka z tohto serveru., tam okrem skorice ide este aj med. mozem vam povedat, ze je to fantasticke jedlo....skorica sa na mase rozlozi inak ako v mucnych sladkych jedlach a zarucene nebudete mat pocit ze kura zajedate so skoricovym kolacikom. v nemecku potieraju zmesou skorice a medu snad vsetky pecene masa a ja som to nezbadala nikdy. ak mate pochybnosti...skuste urobit jednu stvrtku bez skorice,len klasickym sposobom, ale myslim, ze manzel po ochutnani uz nabuduce nebude proti. prijemny den

  • Janča | 27. 9. 2007 08:19

    Dobrý den,chtěla bych recept vyzkoušet, ale nedovedu si představit,jakou chuť má hotové jídlo.Jde tam cítit ta skořice?Manžel totiž skořici nemusí!Díky za odpověď a názory.

  • Jana Pátková | 18. 9. 2007 09:24

    Musím opravit hodnocení, manžel, který si dal další porci k večeři, mě pokáral, když jsem mu řekla, že nic moc. Prý je lepší než dělám obvykle.Takže vyhrál manžel i syn,kteří chváli a proto přidám 1.

  • Jana Pátková | 17. 9. 2007 12:56

    Já jsem ho včera udělala, jenom jsem dala 2 krůtí stehna, ale malé, sice to vonělo po celém domě, ale musím říci, něco tomu chybí - nevím co, ale asi musím příště něco přidat - brambory byly skoro suché a stehna , což je pravda byly upečené, ale skoro žádná štáva , asi bych přidala nějakou zeleninu, ale to už bude jiný recept, nenadávám ani moc nechválím, každý máme jinou chut.

  • Jarmila | 17. 9. 2007 11:39

    taky mě ten recept velmi zaujal, ale nedovedu si představit kombinaci kuře + skořice nebo brambory + skořice, ale určitě to zkusím

  • mia | 17. 9. 2007 05:23

    se skořicí jo?no týýjo,fakt?já to zkusím teda,když na to zpíváte pochvalné ódy,ale běda váám, běda vááám:-))))) ba ne,ta kombinace slaného jídla a skořice mi zní opravdu dost zvláštně;-)

  • Jana Nováková | 15. 9. 2007 12:22

    Jsem ráda, že vám takto připravené kuře chutná:-) K té šťávě - je možné podlívat, ale opravdu jen trochou vody, brambory dost pouští samy. Ale kdo chce mít brambory spíše ve šťávě, neopečené, tak může dát klidně vody víc:-)

  • Adéla Rokosová | 15. 9. 2007 09:57

    Pekla jsem před týdnem o víkendu a je to fakt skvělé. Moc jsem nevěřila že se to nemá podlívat a dala jsem tam 1 dl vody. BAŠTA! Dávám 1!

  • Anonym | 8. 9. 2007 21:47

    tak to teda neeee

  • Regina Opeltová | 8. 9. 2007 14:08

    Tak jsem to taky vyzkoušela a je to moc dobré. Jen jsem nevěděla že nemám podlívat a podlila jsem moc. tak jsem měla moc šťávy, ale velmi dobré.

  • Alena Dýbarová | 2. 9. 2007 07:54

    Včera jsem dělala manželovi tuto mňamku, je to naprosto skvělé. Nemá to chybu!

  • marie majerová | 19. 5. 2007 17:46

    Tak tohle je hodně dobrý :-) Abych to sem mohla napsat, musela jsem se zaregistrovat :-) dávám 1

  • Alena Jarská | 8. 5. 2007 10:41

    Je to fakt vynikající jídlo :-) Manžel se hned po obědě ptal, kdy bude znovu kyperské kuře.

  • Lusinda | 19. 4. 2007 18:15

    Vyzkoušela jsem a je to moc dobré a extra jednoduché,brambory skvěle nasají tuk i šťávu z kuřete.Opravdu nemastěte,kůže z kuřete pustí tuku dost.Děkuji za inspiraci Jani!

  • Jana Nováková | 16. 4. 2007 17:54

    Opravdu nemastěte, podlít můžete trochou vody, viděla bych to tak na 1 deci, protože brambory hodně pustí vodu samy. Když podlejete víc, koření z brambor "uplave" :-)

  • Myš | 16. 4. 2007 17:03

    Opravdu pekacek nicim nemastime ? Takhle kdyz to ctu si rikam, jestli se to nepripece ? Mela bych nutkaní potrit pekacek olivovym olejem treba... A nicim se ani nepodleva ? Ze by byla trochu stavicka ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Kuřecí maso Máslo Skořice Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Milionová polévka

Milionová polévka

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Pikant salát

Pikant salát

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
59
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
56
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
51
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Kyperské kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact