• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kynutý věnec s malinami
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý věnec s malinami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý  věnec s malinami
Kynutý  věnec s malinami
Kynutý  věnec s malinami
Kynutý  věnec s malinami
Kynutý  věnec s malinami
Kynutý  věnec s malinami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Kynutý věnec s malinovou náplní je krásnou jedlou ozdobou každé velikonoční tabule. Nadýchaný a vláčný moučník chutná skvěle s kávou i šálkem čaje.

Suroviny

12 porce
    • 1
      lžíce cukr krupice + 2 lžíce na sirup
    • 20
      g droždí
    • 170
      g máslo rozpuštěné
    • 400
      g hladká mouka + na pomoučnění
    • sůl špetka
    • 2
      ks vejce
    • 120
      ml mléko
    • 1
      lžíce med
    • olej na vytření mísy
  • Náplň
    • 120
      g maliny mražené
    • 100
      g cukr moučka
    • 1
      lžíce škrob
    • 100
      g máslo změklé
    • 250
      g máslo pomazánkové
    • 60
      g pistácie nasekané

Postup přípravy receptu

1
Začněte den předem. Cukr a droždí rozmíchejte v malé misce na hladkou kašičku. Nechte na teplém místě pár minut stát, ať se droždí zaktivuje. V kastrůlku rozpusťte máslo a nechte ho trochu zchladnout.
2
Do mísy robotu dejte mouku a sůl, přidejte vejce, mléko, med. Vlijte droždí s cukrem a hněťte hákem na nízkou rychlost asi 2 minuty. Poté zvyšte rychlost, pomalu přilévejte máslo a zpracovávejte těsto dalších 5 minut. Vznikne měkké nelepivé těsto. Vytvořte z něj kouli, uložte ji do mísy vytřené olejem, zakryjte fólií a nechte přes noc v chladu kynout.

RADA: Velikonoční mazanec není žádná věda. Naučte se ho podle video návodu

3
Připravte náplň. Maliny dejte do kastrůlku a pomalu rozvařte, přidejte cukr a škrob a míchejte, až směs zhoustne, asi 5 minut. Nechte úplně zchladnout.

RADA: Zmrazené drobné ovoce

4
Změklé máslo ušlehejte s cukrem do hladkého krému. Vmíchejte malinovou směs a nakonec i pomazánkové máslo. Hotovou náplň uložte do ledničky.

RADA: Máslo bez lednice

5
Druhý den rozválejte těsto na lehce pomoučněné ploše na obdélníkový plát tenký asi 0,5 až 1 cm – velikost obdélníku je asi 25 x 40 cm. Celý obdélník potřete připravenou náplní, posypte většinou nasekaných pistácií a po delší straně těsto zarolujte. Roládu ostrým nožem podélně rozřízněte na dva dlouhé pruhy a poté je zapleťte tak, aby řezná strana byla vidět. Pletenec zatočte do věnce, spojte a spoj dobře přitlačte.
6
Věnec opatrně přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě hodinu na teplém místě kynout. Zatím rozehřejte troubu na teplotu 180 °C a připravte cukrový sirup: 100 ml vody povařte se 2 lžícemi cukru asi 5 minut.

RADA: Nejhezčí jarní věnce jsou ty, které můžete sníst!

7
Věnec pečte asi 40 minut, dokud nezezlátne. Ještě horký ho potřete cukrovým sirupem a posypte zbylými pistáciemi.
8
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

Věnec s brusinkami

Věnec s brusinkami

Čokoládová babka

Čokoládová babka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Droždí Hladká mouka Maliny Máslo Med Mléko Olej Pistácie Škrob Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

84
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
78
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s…
58
Můj dýňový kompot s ananasem
Můj dýňový kompot s…
47
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
36
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,…
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto od babičky
Kynuté těsto od babičky
Kynutý beránek
Kynutý beránek
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení
Kynutý koláč s drobenkou plněný po…
  • Recepty.cz
  • Kynutý věnec s malinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact