• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 125
      g hera - rozpuštěná, vlažná
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 1
      kostka droždí
  • Dále:
    • 500
      g švestky - vypeckované, pokrájené, cca
    • skořice - mletá
    • cukr krupice
    • moučkový cukr
    • pečící papír
    • rozšlehané vejce

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a přilijeme trochu vlažného mléka, mírně promícháme a necháme vzejít kvásek.
2
Až droždí nabyde, přidáme vanilkový cukr, žloutky, sůl, zbylé mléko a vlažný tuk. Vše propracujeme do vláčného, nelepivého těsta. Čím déle mícháme, tím lépe nám nakyne, jelikož do něj mícháním vháníme vzduch.
3
Na teplém místě necháme těsto v míse zakryté utěrkou nakynout. Až o více než polovinu zvětší svůj objem, opět ho dobře propracujeme, rozdělíme na dva díly, které na pomoučněném stole rozválíme na obdélníky, posypeme pokrájenými švestkami, dle kyselosti švestek posypeme cukrem a dle chuti skořicí. Použít můžeme i skořicový cukr (nebo vanilkový).
4
Oba záviny srolujeme, přeneseme na plech s pečícím papírem potřeným trochou oleje a necháme ještě chvíli odpočinout (10-15 minut).
5
Záviny pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova, před vložením do trouby je potřeme rozšlehaným vejcem. Před podáváním můžeme záviny pocukrovat moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Kynutý závin

Kynutý závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • maruska73 | 24. 9. 2016 14:58

    Z těsta dělám velké bochánky plněné švestkami smíchanými s mletým mákem a moučkovým cukrem. Velikost podle toho zda chceme jeden na jednu porci, či větší bochánky před jídlem rozkrájíme na trojúhelníčky. Pečeme do zlatova tak, se nedotýkaly.

  • Naty | 15. 8. 2015 17:46

    Vynikající štrůdl co zmizel jen co trochu vychladl :-) .

  • Hanka | 27. 7. 2014 09:36

    Výborné, nepřeslazené a šly na dračku sotva stačily vychladnout. Dokonce jsem musela připravit další těsto a právě mi kyne tak čekám a děkuji za recept.

  • jitka | 25. 10. 2013 13:51

    velmi dobry :-* :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Buchty Záviny Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hera Mléko Moučkový cukr Pečící papír Polohrubá mouka Rozšlehané vejce Skořice - mletá Sůl Švestky Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

113
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Ryba se špenátem a máslem
Ryba se špenátem a máslem
29
Karí čočka se špenátem
Karí čočka se špenátem
27
Kapr (nejen) pečený se sýrem
Kapr (nejen) pečený se…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky - bramborové…
Kynutý ořechový závin
Kynutý ořechový závin
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý závin
Kynutý závin
Kyprý jablkový koláč
Kyprý jablkový koláč
  • Recepty.cz
  • Kynutý švestkový závin (štrůdl)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact