• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kynutý švestkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý švestkový koláč

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý švestkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      lžíce voda
    • 10
      g droždí
    • 1
      dl mléko
  • Náplň
    • 800
      g švestky
  • Na posypání
    • mák mletý
    • skořicový cukr
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme droždí vykynuté v trošce mléka, zbytek vlažného mléka, případně vodu. Po částech přidáváme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto rozložíme do vymazané kulaté koláčové formy a prsty vytáhneme dotenka. Rozloupnuté a vypeckované švestky rozložíme na koláč, pokapeme citronovou šťávou a posypeme mákem a cukrem. Koláč upečeme dozlatova (při 170 °C cca 18 minut). Hotový koláč pocukrujeme.
2
Další varianty tohoto koláče: - tvarohová náplň s rozinkami a skořicí, maková s mandlemi, švestkově povidlová se žmolenkou, hruškově povidlová pokapaná rumem a posypaná máslovou žmolenkou- švestky se neposypou mákem, ale polijí směsí kysané smetany, šlehačky a vanilkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JesterkaBe | 2. 8. 2011 19:58

    Koláč výborný, jen jsem při zadělávání kvásku přidala ještě trochu cukru.

  • upirizub | 31. 7. 2011 14:01

    Koláč mňamozní...Všem doporučuji

  • Diana Joudalová | 5. 9. 2009 12:44

    Přidala jsem do těsta akorát dvě lžíce majolky, aby těsto zůstalo křehčí a švestky jsem posypala drobenkou. Koláč byl opravdu vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Droždí Hladká mouka Mák mletý Máslo Mléko Moučkový cukr Skořicový cukr Sůl Švestky Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Ovesné cookies s brusinkami

Ovesné cookies s brusinkami

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

28
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
28
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Carpaccio z rajčat
Carpaccio z rajčat

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Kynutý švestkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact