• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutý švestkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý švestkový koláč

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý švestkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      lžíce voda
    • 10
      g droždí
    • 1
      dl mléko
  • Náplň
    • 800
      g švestky
  • Na posypání
    • mák mletý
    • skořicový cukr
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme droždí vykynuté v trošce mléka, zbytek vlažného mléka, případně vodu. Po částech přidáváme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto rozložíme do vymazané kulaté koláčové formy a prsty vytáhneme dotenka. Rozloupnuté a vypeckované švestky rozložíme na koláč, pokapeme citronovou šťávou a posypeme mákem a cukrem. Koláč upečeme dozlatova (při 170 °C cca 18 minut). Hotový koláč pocukrujeme.
2
Další varianty tohoto koláče: - tvarohová náplň s rozinkami a skořicí, maková s mandlemi, švestkově povidlová se žmolenkou, hruškově povidlová pokapaná rumem a posypaná máslovou žmolenkou- švestky se neposypou mákem, ale polijí směsí kysané smetany, šlehačky a vanilkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JesterkaBe | 2. 8. 2011 19:58

    Koláč výborný, jen jsem při zadělávání kvásku přidala ještě trochu cukru.

  • upirizub | 31. 7. 2011 14:01

    Koláč mňamozní...Všem doporučuji

  • Diana Joudalová | 5. 9. 2009 12:44

    Přidala jsem do těsta akorát dvě lžíce majolky, aby těsto zůstalo křehčí a švestky jsem posypala drobenkou. Koláč byl opravdu vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Droždí Hladká mouka Mák mletý Máslo Mléko Moučkový cukr Skořicový cukr Sůl Švestky Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Květákový nákyp jako příloha
Květákový nákyp jako…
16
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
16
Domácí kečup
Domácí kečup
14
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Kynutý švestkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact