• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutý ořechový závin
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý ořechový závin

autor: Akytka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý ořechový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 70
      g cukr
    • 70
      g máslo
    • 0,50
      kostka droždí
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • nasekané ořechy
  • Náplň
    • 200
      g vlašské ořechy
    • 100
      g cukr
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, rozehřáté máslo, kvásek, 1 vejce a tolik zbylého vlažného mléka, abychom zadělali vláčné nelepivé těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném válu a potřeme ořechovou náplní, zavineme a dáme na plech s pečícím papíem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a necháme 15 minut kynut. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C po obu cca 30 min.
2
Náplň: Mléko zahřejeme, přisypeme oba druhy cukru a ořechy a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, přidáme rum, zahustíme drobečky z piškotů a promícháme.
3
Komu se nechce dělat náplň, může závin plnit koupenou náplní (ořech, mák......)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý závin

Kynutý závin

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kudrlina
    Kudrlina | 14. 1. 2023 19:29

    Moc dobrý recept a sůl jsem samozřejmě přidal. Veliký úspěch jsem doma sklidil.

  • Hana | 11. 1. 2017 21:33

    Recept je výborný, jen chybí sůl, která je nutná do kynutého těsta.

  • Helča | 29. 9. 2016 17:53

    Výborný!! ;-)

  • Helča | 29. 9. 2016 17:51

    Těsto je výborné, dobře se s ním pracuje. Výborné! ;-)

  • Binky | 20. 9. 2016 19:59

    už nebudu dělat jiný, mám doma 4 vybíravé chlapy a těm tááááák moc chutnal :)

  • Aja | 13. 3. 2016 01:06

    Ja se pridavam , neskutecny zavin a rychle hotovy. Uz jiny delat nebudu. Delala jsem z dvojite davky, jeden orechovy a jeden s kakaovou naplni. Oba vyborne , priste zkusim z jablky. :-) :-)

  • iva | 21. 5. 2015 18:26

    Teď jsem dopekla a okoštovala. Je to výborné, budu muset závin bránit vlastním tělem, aby vydržel na snídani. Doporučuji :-))

  • hlupka | 4. 5. 2015 10:59

    hehe a jeste pro zacatecniky mozna ne uplne vychladnout protoze se pak smes neda roztirat ;-)

  • J.K. | 11. 3. 2015 23:01

    :-\

  • J.K. | 11. 3. 2015 23:00

    ;-)

  • J.K. | 11. 3. 2015 22:58

    výborný, udělala jsem hned dvojitou dávku

  • J.K. | 11. 3. 2015 22:55

    :p

  • J.K. | 11. 3. 2015 22:53

    výborný, udělala jsem hned dvojitou dávku, jeden s ořechovou náplní a druhý arašídový s brusinkami (s arašídovou pomazánkou), mňam :p

  • J.K. | 11. 3. 2015 22:48

    výborný, udělala jsem hned dvojitou dávku, jeden s ořechovou náplní a druhý arašídový (s arašídovou pomazánkou) s brusinkami

  • Petra | 25. 1. 2015 15:29

    Zavin je výborný a hlavně rychli.Z jednoho těsta dělám dva menší zaviny :-)

  • anonymouse | 27. 4. 2014 16:15

    hehe pro zacatecniky bych jeste rad poradil nechat smes vychladnout nez se bude davat na testo :) jinak pecka ... pouzil jsem cukraske piskoty aby byla smes malicko sladsi ;-)

  • Máca | 2. 3. 2013 12:05

    vynikající a rychlé :-)

  • Lucimala | 14. 2. 2013 16:55

    Opravdu výborný, jen jsem ho upekla tak do hoďky byl pryč....:-)

  • Martina | 12. 9. 2012 12:46

    díky moc už je v troubě, žádne dlouhe patlání mnami mnam už se těším

  • petra | 8. 4. 2012 19:23

    uplne super recept diky <3 :-* ;-)

  • janadol | 24. 3. 2012 12:58

    VÝBORNÝ, VELICE CHUTNÝ....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Nasekané ořechy Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Čokoládové brownies s marshmallows

Čokoládové brownies s marshmallows

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

34
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
16
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Léto na sítích vs. léto v reálu: 5 tipů, jak přestat scrollovat a začít žít

Léto na sítích vs. léto v reálu: 5 tipů, jak přestat scrollovat a začít žít

Blesk.cz Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od exprezidenta

Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od exprezidenta

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky - bramborové…
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
  • Recepty.cz
  • Kynutý ořechový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact