Ve vlažném mléku rozpustíme droždí, přidáme mouku, rostlinný tuk, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Potom přibližně 2/3 těsta rozválíme (1/3 necháme na mřížky) na vymaštěný plech nebo pečící papír. Okraje mírně vytáhneme, aby náplň nevytekla.
2
Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme vanilkový cukr, tvaroh a vše zpracujeme na hladkou hmotu, kterou rozetřeme na těsto. Na tvaroh pokládáme ovoce (pokud použijeme čerstvé, trochu ho přisladíme), nakonec vyválíme tenké mřížky, koláč jimi poklademe, potřeme je žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby. Upečený koláč ještě posypeme (ale nemusíme) práškovým cukrem. Místo ovoce můžeme do tvarohové náplně přidat rozinky ,předem namočené v rumu.