Do domácí pekárny vložíme ingredience na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program TĚSTO (Eta). Po ukončení programu těsto vyjmeme, rozprostřeme na pekáč, poklademe ovocem (např. rozmačkané meruňky, švestky apod. nebo marmeláda...), posypeme žmolenkou a dáme péct do trouby (horkovzdušná 170 °C cca 20 min.). Vynikající, vláčné i druhý den.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hedvika
|6. 8. 2015 19:41
Zdravím vás. :-) Ráda bych se zeptala , jestli jste zkoušela v tomto receptu dát místo polohrubé mouky hladkou a s jakým úspěchem ? :-) Také by mne zajímalo jak dlouho koláč vydrží vláčný než ztvrdne, pokud se nesní hned. Předem díky za odpověď ráda bych ho zítra vyzkoušela. H. ;-)
Dnes jsem buchtu pekla poprvé, ale rozhodně ne naposledy! Dala jsem navrch švestky, jablka a borůvky, ještě o trochu více drobenky a opravdu nemá chybu!! ;-) Po upečení jsem jí horkou posypala skořicovým cukrem, ale krásně voněla už předtím!
Jana
|5. 8. 2014 21:48
Vynikající,povedl s enapoprvé,peči dnes znovu,děkuji za recept
Dala jsem půlku kostky droždí,měla jsem doma vaničku tvarohu,tak jsem těsto potřela tvarohem a na to rybíz,je to dobrota,těsto je lehounké jako peříčko. Jen žmolenku si příště udělám svoji ,tahlle se úplně rozpustila.Ale to je detail.Dávám 1.
Konečně jsem našla recept na kynutý koláč pro domácí pekárnu. Už nemusím ručně zadělávat těsto ;-) u nás jsou kynuté oblíbené. Dělala jsem podle rozpisu a těsto super, koláč výborný, dávám jedna. :-D
Václav Mužík
|28. 6. 2010 18:04
Výborný,výborný,výborný. Jasná jedna
Václav Mužík
|28. 6. 2010 18:03
výborný,výborný,výborný.jasná jedna
Jarmila
|31. 3. 2008 19:30
SUPER,SKVĚLÉ!!! Použila jsem mražené borůvky a netihl ani vystydnout...Je výborný!!!!
Bohunka Umlaufová
|30. 4. 2007 07:31
Super. Použila jsem mražené švestky a do žmolenky jsem přidala lžičku mleté skořice. Koláč zmizel bleskovou rychlostí.
Lenka TP
|8. 2. 2007 20:22
Výborný!!!!! Doporučuji hlavně díky pekárně zcela bez práce
Maruš
|9. 11. 2006 15:55
Jitko,i to zamíchání velmi ulehčí práci a ušetří čas.Jen je třeba přesně odměřit a odvážit a nestaráte se,vyndáte pěkně vykynuté těsto.
Jitka Malinová
|9. 11. 2006 14:16
A já myslela, že se to v té pekárně peče ? A vy jste si to tam jen zamýchaly ...
Katka Altmanová
|9. 11. 2006 11:48
Asi před hodinou dopečeno.Je to přesně tak jak píšete-i s tou dobou pečení. Těsto je krásné voňavé, bála jsem se jak ho budu rozprostírat, či válet, ale šlo to skvěle jen tak rukama rozsunovat po plechu. a to mám obří plech. Dělala jsem s mraženýma švestkama, takže je místy mokřejší. Určitě ho budu dělat dál. Jednička!
Danuše
|1. 8. 2006 17:46
Jde o pekárnu s jedním hnětačem (do velikosti chleba 1,3 kg), jestli je to takto postačující. Např. VEGA, ETA Sympatic apod.
máka
|1. 8. 2006 07:39
S jak velkou pekárnou je zde počítáno? Abych tu svou nepřetížila.