• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      hrnek mléko hrneček=200ml
    • 1
      ks vejce celé
    • 5
      lžíce cukr
    • 5
      lžíce hera
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička droždí sušeného
  • Žmolenka
    • 5
      lžíce hrubá mouka
    • 4
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Do domácí pekárny vložíme ingredience na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program TĚSTO (Eta). Po ukončení programu těsto vyjmeme, rozprostřeme na pekáč, poklademe ovocem (např. rozmačkané meruňky, švestky apod. nebo marmeláda...), posypeme žmolenkou a dáme péct do trouby (horkovzdušná 170 °C cca 20 min.). Vynikající, vláčné i druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hedvika | 6. 8. 2015 19:41

    Zdravím vás. :-) Ráda bych se zeptala , jestli jste zkoušela v tomto receptu dát místo polohrubé mouky hladkou a s jakým úspěchem ? :-) Také by mne zajímalo jak dlouho koláč vydrží vláčný než ztvrdne, pokud se nesní hned. Předem díky za odpověď ráda bych ho zítra vyzkoušela. H. ;-)

  • Marketa.A85 | 6. 2. 2015 17:11

    Dnes jsem buchtu pekla poprvé, ale rozhodně ne naposledy! Dala jsem navrch švestky, jablka a borůvky, ještě o trochu více drobenky a opravdu nemá chybu!! ;-) Po upečení jsem jí horkou posypala skořicovým cukrem, ale krásně voněla už předtím!

  • Jana | 5. 8. 2014 21:48

    Vynikající,povedl s enapoprvé,peči dnes znovu,děkuji za recept

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 28. 6. 2013 19:53

    Dala jsem půlku kostky droždí,měla jsem doma vaničku tvarohu,tak jsem těsto potřela tvarohem a na to rybíz,je to dobrota,těsto je lehounké jako peříčko. Jen žmolenku si příště udělám svoji ,tahlle se úplně rozpustila.Ale to je detail.Dávám 1.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 26. 6. 2013 21:38

    Sušené droždí nepoužívám,kolik mám dát z kostky,půlku?Děkuji

  • Alík67 | 26. 6. 2013 19:15

    rychlý, chutný

  • Clarice
    Clarice | 6. 8. 2011 18:13

    Vynikající recept. Pekla jsem 40 minut, protože jsem měla menší pekáč - vyšší vrstvu. A drobenku jsem dělala dvojitou. Chválím!

  • mirinda25 | 7. 1. 2011 21:32

    Konečně jsem našla recept na kynutý koláč pro domácí pekárnu. Už nemusím ručně zadělávat těsto ;-) u nás jsou kynuté oblíbené. Dělala jsem podle rozpisu a těsto super, koláč výborný, dávám jedna. :-D

  • Václav Mužík | 28. 6. 2010 18:04

    Výborný,výborný,výborný. Jasná jedna

  • Václav Mužík | 28. 6. 2010 18:03

    výborný,výborný,výborný.jasná jedna

  • Jarmila | 31. 3. 2008 19:30

    SUPER,SKVĚLÉ!!! Použila jsem mražené borůvky a netihl ani vystydnout...Je výborný!!!!

  • Bohunka Umlaufová | 30. 4. 2007 07:31

    Super. Použila jsem mražené švestky a do žmolenky jsem přidala lžičku mleté skořice. Koláč zmizel bleskovou rychlostí.

  • Lenka TP | 8. 2. 2007 20:22

    Výborný!!!!! Doporučuji hlavně díky pekárně zcela bez práce

  • Maruš | 9. 11. 2006 15:55

    Jitko,i to zamíchání velmi ulehčí práci a ušetří čas.Jen je třeba přesně odměřit a odvážit a nestaráte se,vyndáte pěkně vykynuté těsto.

  • Jitka Malinová | 9. 11. 2006 14:16

    A já myslela, že se to v té pekárně peče ? A vy jste si to tam jen zamýchaly ...

  • Katka Altmanová | 9. 11. 2006 11:48

    Asi před hodinou dopečeno.Je to přesně tak jak píšete-i s tou dobou pečení. Těsto je krásné voňavé, bála jsem se jak ho budu rozprostírat, či válet, ale šlo to skvěle jen tak rukama rozsunovat po plechu. a to mám obří plech. Dělala jsem s mraženýma švestkama, takže je místy mokřejší. Určitě ho budu dělat dál. Jednička!

  • Danuše | 1. 8. 2006 17:46

    Jde o pekárnu s jedním hnětačem (do velikosti chleba 1,3 kg), jestli je to takto postačující. Např. VEGA, ETA Sympatic apod.

  • máka | 1. 8. 2006 07:39

    S jak velkou pekárnou je zde počítáno? Abych tu svou nepřetížila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Hrubá mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Domácí perník

Domácí perník

Rumové řezy

Rumové řezy

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Cibulové vepřové - minutka

Cibulové vepřové - minutka

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

330
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
110
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro…
62
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
41
Jemnický řízek v bramboráku
Jemnický řízek v…
35
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89): Detaily jeho smrti!

Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89): Detaily jeho smrti!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Kynutý koláč s jablečnou náplní
Kynutý koláč s jablečnou náplní
Kynutý koláč s lesním ovocem
Kynutý koláč s lesním ovocem
Kynutý koláč s ovocem a tvarohem
Kynutý koláč s ovocem a tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky - bramborové…
Kynutý ořechový závin
Kynutý ořechový závin
  • Recepty.cz
  • Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact