Z mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, olej a kvásek a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Jakmile nám těsto vykyne, tak větší plech vymažeme olejem a těsto opatrně roztáhneme na plechu a necháme další 1/2 hodiny kynout.
2
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Aby nám jablka nehnědla, můžeme je mírně pokapat šťávou z citronu. Máslo utřeme do pěny s cukrem, potom přidáme pudinkový prášek a žloutky. Z bílku ušlehejte sníh a zvlášť ušlehejte i smetanu a vše opatrně vmíchejte do máslového krému.
3
Na těsto poklademe jablka, potřeme smetanovou směsí a pečeme při 175 °C asi 30 minut.
4
Nebojte se nedát do těsta vajíčko, těsto se Vám krásně spojí a těsto Vám tak rychle neschne.