• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení

autor: alenaz
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g hera
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g droždí
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Drobenka
    • 80
      g cukr
    • 80
      g hrubá mouka
    • 80
      g máslo případně Hera
  • Vanilkový krém
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 5
      lžíce cukr 4-5
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      lžíce šlehačka
    • 100
      g máslo
    • 250
      g tvaroh

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s trochou cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek zahustíme moukou na řidší těstíčko a necháme v teple vzejít. Do mísy na těsto vsypeme zbytek cukru, vanilkový cukr a mouku, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní přísady. Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a dáme do tepla kynout. Během kynutí těsto nejméně 2x přetužujeme. Po vykynutí rozdělíme těsto na dva bochánky, vyválíme z nich placky a posypeme hustě drobenkou. Dáme péct.
2
Po upečení rozřízneme placky napůl a plníme vanilk. krémem. (uvaříme pudink, za stálého míchání vychladíme, přidáme tvaroh, cukr dle chuti, šlehačku a mixerem vymícháme s máslem). Nejlepší je nechat koláče přes noc uležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý táč s ovocem a drobenkou

Kynutý táč s ovocem a drobenkou

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kisel | 31. 3. 2013 15:04

    http://visitors2cash.com/ref.php?refId=106748 for more information

  • myšlenka | 15. 8. 2012 16:02

    Těmto koláčům se říká "Pražské koláče". . . To jen, že ten název by byl mnohem kratší ;-)

  • Di - | 2. 2. 2010 05:51

    No pro mě, počítačového antitalenta, je to spíše jako pohádka o Arabelině kouzelném prstenu. To jsou věci! Jak je to možné?

  • Simča Sládková | 1. 2. 2010 23:32

    Jo jo, na srandičky, na ty vás užije...

  • Jarka O. | 1. 2. 2010 21:17

    Jestli ona Simča nebyla v minulém životě Sherlock Holmes :-))

  • recepty 73 | 1. 2. 2010 19:54

    ...:-)...to jsou věci...,hlavně,že na to Simča přišla!Kam se na ní soudruzi hrabou:-)

  • Simča Sládková | 1. 2. 2010 19:06

    Když foto zvětšíte, je správné.... Takže někde udělali soudruzi z NDR chybu :-)

  • Tereza Turková | 1. 2. 2010 17:57

    Divné, pošlu to k programátorovi, snad se na to podívá co nejdříve. Děkuji za upozornění.

  • Tereza Turková | 1. 2. 2010 17:57

    Divné, pošlu to k programátorovi, snad se na to podívá co nejdříve. Děkuji za upozornění.

  • Ivana Samcová | 1. 2. 2010 17:56

    Simčo, moc díky. Ještě, že to školství je. Klidně je zkoušejte dál, ať mám kam chodit na rady. Zdravím. Ivana

  • Di - | 1. 2. 2010 17:27

    To foto sem asi nepatří, že?

  • Simča Sládková | 1. 2. 2010 17:18

    Ivanko - přetužení ke pro nás laiky totéž, co přepracování těsta - tedy to, co s kynutým těstem běžně dělá každá hospodyně... Já to vím jen díky tomu, že pracuji na internátě, kde bydlí cukráři a pekaři a občas je zkouším, když se mi zdá, že flákají učení :-). Simča

  • Ivana Samcová | 1. 2. 2010 15:38

    Vůbec netuším, co je to "přetužování", vím, že už jsem se kdysi ptala, ale nevěděl by jste někdo? Díky za odpověď. Ivana

  • alena žohová | 22. 8. 2008 09:35

    v pekárně by šlo asi připravit těsto- dopéct klasicky...přetužit- ještě jednou, nebo dvakrát zpracovat, pro lepší kynutí. Krém přeplácaný není, zkuste si to, je to tvaroh odlehčený NAŠLEHANOU šlehačkou, máslo přidávám aby krém netekl..Ano, výsledek při tomto množství jsou dva koláře:-)

  • Olga Zehnalová | 21. 8. 2008 21:08

    Dievčatá, ja si myslím, že šľahačka sa pridá do krému tekutá lebo sú to len 4 lyžice, to je len na zjemnenie krému- to by sa také malé množstvo zle šľahalo, ale keby sme ju tam nedali nič by sa nestalo ako píše Alenka.Tento koláč chcem teraz upiecť na víkend, len sa chcem spýtať, či dobre rozumiem - hotový výsledok budú vlastne dva koláče, že ?

  • zdenka supolova | 21. 8. 2008 18:20

    To teda vypadá lákavě,šlo by to těsto udělat v pekárně?

  • alena s. | 12. 8. 2008 16:22

    Dík za recept,je to Pražský koláč,ale o mnoho lepší,než kopovaný.krém jsem trochu upravila,dala jsem 2 pudingy na O,5 l mléka a vynechala jsem šlehačku -a bylo to užasný!Dávám za 1!

  • Lucie Knyová | 11. 8. 2008 16:01

    Myslím, že to bude varianta "Pražského koláče", který býval vždy velmi dobrý.

  • Miroslava Severová | 11. 8. 2008 13:57

    Já bych řekla, že to bude spíše ušlehaná šlehačka, i když se mi to zdá dost přeplácané - pudink,šlehačka,máslo a tvaroh ?

  • Ivana Samcová | 10. 8. 2008 14:50

    Paní Aleno, nevím, co znamená "přetužujeme", - promícháme? Ještě jsem se chtěla zeptat na tu šlehačku, asi to bude tekutá, neušlehaná, viďte? Jinak recept vypadá velmi lákavě. Díky za radu. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Droždí Hera Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Šlehačka Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

72
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
16
Italská nakládaná sušená rajčata
Italská nakládaná sušená…
16
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Kynutý  věnec s malinami
Kynutý věnec s malinami
Kynutý beránek
Kynutý beránek
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý koláč s jablečnou náplní
Kynutý koláč s jablečnou náplní
Kynutý koláč s lesním ovocem
Kynutý koláč s lesním ovocem
Kynutý koláč s ovocem a tvarohem
Kynutý koláč s ovocem a tvarohem
  • Recepty.cz
  • Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact