• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení

autor: alenaz
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g hera
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g droždí
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Drobenka
    • 80
      g cukr
    • 80
      g hrubá mouka
    • 80
      g máslo případně Hera
  • Vanilkový krém
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 5
      lžíce cukr 4-5
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      lžíce šlehačka
    • 100
      g máslo
    • 250
      g tvaroh

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s trochou cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek zahustíme moukou na řidší těstíčko a necháme v teple vzejít. Do mísy na těsto vsypeme zbytek cukru, vanilkový cukr a mouku, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní přísady. Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a dáme do tepla kynout. Během kynutí těsto nejméně 2x přetužujeme. Po vykynutí rozdělíme těsto na dva bochánky, vyválíme z nich placky a posypeme hustě drobenkou. Dáme péct.
2
Po upečení rozřízneme placky napůl a plníme vanilk. krémem. (uvaříme pudink, za stálého míchání vychladíme, přidáme tvaroh, cukr dle chuti, šlehačku a mixerem vymícháme s máslem). Nejlepší je nechat koláče přes noc uležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý táč s ovocem a drobenkou

Kynutý táč s ovocem a drobenkou

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kisel | 31. 3. 2013 15:04

    http://visitors2cash.com/ref.php?refId=106748 for more information

  • myšlenka | 15. 8. 2012 16:02

    Těmto koláčům se říká "Pražské koláče". . . To jen, že ten název by byl mnohem kratší ;-)

  • Di - | 2. 2. 2010 05:51

    No pro mě, počítačového antitalenta, je to spíše jako pohádka o Arabelině kouzelném prstenu. To jsou věci! Jak je to možné?

  • Simča Sládková | 1. 2. 2010 23:32

    Jo jo, na srandičky, na ty vás užije...

  • Jarka O. | 1. 2. 2010 21:17

    Jestli ona Simča nebyla v minulém životě Sherlock Holmes :-))

  • recepty 73 | 1. 2. 2010 19:54

    ...:-)...to jsou věci...,hlavně,že na to Simča přišla!Kam se na ní soudruzi hrabou:-)

  • Simča Sládková | 1. 2. 2010 19:06

    Když foto zvětšíte, je správné.... Takže někde udělali soudruzi z NDR chybu :-)

  • Tereza Turková | 1. 2. 2010 17:57

    Divné, pošlu to k programátorovi, snad se na to podívá co nejdříve. Děkuji za upozornění.

  • Tereza Turková | 1. 2. 2010 17:57

    Divné, pošlu to k programátorovi, snad se na to podívá co nejdříve. Děkuji za upozornění.

  • Ivana Samcová | 1. 2. 2010 17:56

    Simčo, moc díky. Ještě, že to školství je. Klidně je zkoušejte dál, ať mám kam chodit na rady. Zdravím. Ivana

  • Di - | 1. 2. 2010 17:27

    To foto sem asi nepatří, že?

  • Simča Sládková | 1. 2. 2010 17:18

    Ivanko - přetužení ke pro nás laiky totéž, co přepracování těsta - tedy to, co s kynutým těstem běžně dělá každá hospodyně... Já to vím jen díky tomu, že pracuji na internátě, kde bydlí cukráři a pekaři a občas je zkouším, když se mi zdá, že flákají učení :-). Simča

  • Ivana Samcová | 1. 2. 2010 15:38

    Vůbec netuším, co je to "přetužování", vím, že už jsem se kdysi ptala, ale nevěděl by jste někdo? Díky za odpověď. Ivana

  • alena žohová | 22. 8. 2008 09:35

    v pekárně by šlo asi připravit těsto- dopéct klasicky...přetužit- ještě jednou, nebo dvakrát zpracovat, pro lepší kynutí. Krém přeplácaný není, zkuste si to, je to tvaroh odlehčený NAŠLEHANOU šlehačkou, máslo přidávám aby krém netekl..Ano, výsledek při tomto množství jsou dva koláře:-)

  • Olga Zehnalová | 21. 8. 2008 21:08

    Dievčatá, ja si myslím, že šľahačka sa pridá do krému tekutá lebo sú to len 4 lyžice, to je len na zjemnenie krému- to by sa také malé množstvo zle šľahalo, ale keby sme ju tam nedali nič by sa nestalo ako píše Alenka.Tento koláč chcem teraz upiecť na víkend, len sa chcem spýtať, či dobre rozumiem - hotový výsledok budú vlastne dva koláče, že ?

  • zdenka supolova | 21. 8. 2008 18:20

    To teda vypadá lákavě,šlo by to těsto udělat v pekárně?

  • alena s. | 12. 8. 2008 16:22

    Dík za recept,je to Pražský koláč,ale o mnoho lepší,než kopovaný.krém jsem trochu upravila,dala jsem 2 pudingy na O,5 l mléka a vynechala jsem šlehačku -a bylo to užasný!Dávám za 1!

  • Lucie Knyová | 11. 8. 2008 16:01

    Myslím, že to bude varianta "Pražského koláče", který býval vždy velmi dobrý.

  • Miroslava Severová | 11. 8. 2008 13:57

    Já bych řekla, že to bude spíše ušlehaná šlehačka, i když se mi to zdá dost přeplácané - pudink,šlehačka,máslo a tvaroh ?

  • Ivana Samcová | 10. 8. 2008 14:50

    Paní Aleno, nevím, co znamená "přetužujeme", - promícháme? Ještě jsem se chtěla zeptat na tu šlehačku, asi to bude tekutá, neušlehaná, viďte? Jinak recept vypadá velmi lákavě. Díky za radu. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Droždí Hera Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Šlehačka Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

175
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
171
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
135
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
93
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
82
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Nedělní Aha! 11.5.2025

Nedělní Aha! 11.5.2025

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Kynutý  věnec s malinami
Kynutý věnec s malinami
Kynutý beránek
Kynutý beránek
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý koláč s jablečnou náplní
Kynutý koláč s jablečnou náplní
Kynutý koláč s lesním ovocem
Kynutý koláč s lesním ovocem
Kynutý koláč s ovocem a tvarohem
Kynutý koláč s ovocem a tvarohem
  • Recepty.cz
  • Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact