Mouku, cukr a citronovou kůru dáme do hlubší mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. V hrnečku rozpustíme máslo, přidáme mléko a zahřejeme, až je vlažné. Přilijeme droždí, přidáme vejce a hnětačem promícháme, vyklopíme na vál a rukama propracujeme. Na teplém místě necháme 20 minut vykynout.
2
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Lžičku skořice smícháme s citronovou šťávou a jablka jí přelijeme. Do vykynutého těsta zapracujeme jablka. Formu na chlebíček vymažeme tukem a naplníme těstem. Povrch uhladíme, posypeme skořicí a vložíme do předehřáté trouby (elektrický sporák 175 °C/plyn stupeň 2). Pečeme asi 45 minut, pak vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
3
Marmeládu rozehřejeme a chlebíček jí potřeme. Nakonec posypeme krystalovým cukrem.