• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kynuté těsto - základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté těsto - základní recept

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté těsto - základní recept
Kynuté těsto - základní recept
Kynuté těsto - základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g hera
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g droždí
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s asi 20 g cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek zahustíme moukou na řidší těstíčko a necháme v teple vzejít.
2
Do mísy na těsto vsypeme zbytek cukru, vanilkový cukr a mouku, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní přísady. Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a dáme do tepla kynout. Během kynutí těsto nejméně 2x přetužujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Langoše: recept na základní těsto

Langoše: recept na základní těsto

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tanadas | 2. 11. 2012 13:53

    Z testa jsem delala kolacky a jsou vyborne.

  • Vladimir Koran | 2. 6. 2009 23:25

    Pro Petru: přetužujeme neboli srazíme

  • alena žohová | 5. 8. 2008 10:00

    recept je skvělý, vyšel přesně, díky

  • alena žohová | 5. 8. 2008 10:00

    recept je skvělý, vyšel přesně, díky

  • Ida Juřicová | 26. 11. 2007 21:27

    Naprosto vyborne testo! Heboucke,dobroucke :-) Kvasek jsem nechala vzejit bez pridavku mouky a vyslo to dobre.A ani jsem testo nepremichavala behem kynuti.Upekli jsme v remosce vytecne 2 kolace a myslim,ze dlouho nevydrzi :-)

  • anna.w | 11. 11. 2006 10:21

    Jdu to zkoušet. Jsem v zahraničí a chci předvést české buchty. Snad jim neudělám ostudu! Vím, že maminka to vždycky dělala jinak - ale dobrých způsobů může být víc :-))

  • Lada Kovářová | 8. 10. 2006 20:18

    Velmi důležité je také to teplo :-)

  • Di | 8. 10. 2006 19:58

    Ale co Vám nejde, Deinl?

  • Hana Rožníčková | 8. 10. 2006 19:44

    Deinl, kynuté těsto chce zkoušet a zkoušet, i mě dá se říci " zkušené" se to někdy nepovede, záleží na droždí, mouce dokonce i na másle atd.Ale neházela bych flintu do žita a určitě bych šla znovu do toho.Chybama se člověk učí....

  • Deinl | 8. 10. 2006 19:22

    Vůbec mi to podle toho nejde, asi tam máte chybu..

  • mirek | 11. 6. 2006 12:43

    Jsem to zvladl .. super ... moc dik

  • Marcela Kovaříková | 21. 6. 2005 08:07

    Budu teprve zkoušet, tak uvidíme!!Bude to můj první pokus

  • petra | 3. 6. 2005 08:31

    Vcera jsem z roho udelala buchty, delala jsem s makem a s orechama, no jednim slovem parada!!! testo krasne vykynulo, lzici jsem z toho odebirala kousky a plnila, pred pecenim i po peceni jsem buchticky natirala roztopenym maslickem. Diky za recept, z kynuteho testa jsem mela vzdycky strach, ale povedlo se.

  • Anonym | 1. 6. 2005 13:09

    Já bych řekla přemíchat a nechat znovu nakynout!

  • Petra | 1. 6. 2005 13:05

    Co to znamená "přetužujeme?" Tan termín neznám a nevím co s tím těstem udělat. Děkuji Petra

  • Katka | 23. 6. 2004 10:58

    Poprvé v životě mi kynuté těsto opravdu vykynulo :)) Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Kynuté
Moučníky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hera Hladká mouka Hrubá mouka Mléko Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

81
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
35
Jednoduchá ovesná kaše
Jednoduchá ovesná kaše
34
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
30
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Kynuté polštářky s jablky
Kynuté polštářky s jablky
Kynuté řezy se smetanou a hroznovým vínem
Kynuté řezy se smetanou a hroznovým…
Kynuté skořicové uzlíky
Kynuté skořicové uzlíky
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,…
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto od babičky
Kynuté těsto od babičky
  • Recepty.cz
  • Kynuté těsto - základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact