• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynuté těsto - základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté těsto - základní recept

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté těsto - základní recept
Kynuté těsto - základní recept
Kynuté těsto - základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g hera
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g droždí
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s asi 20 g cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek zahustíme moukou na řidší těstíčko a necháme v teple vzejít.
2
Do mísy na těsto vsypeme zbytek cukru, vanilkový cukr a mouku, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní přísady. Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a dáme do tepla kynout. Během kynutí těsto nejméně 2x přetužujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Langoše: recept na základní těsto

Langoše: recept na základní těsto

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tanadas | 2. 11. 2012 13:53

    Z testa jsem delala kolacky a jsou vyborne.

  • Vladimir Koran | 2. 6. 2009 23:25

    Pro Petru: přetužujeme neboli srazíme

  • alena žohová | 5. 8. 2008 10:00

    recept je skvělý, vyšel přesně, díky

  • alena žohová | 5. 8. 2008 10:00

    recept je skvělý, vyšel přesně, díky

  • Ida Juřicová | 26. 11. 2007 21:27

    Naprosto vyborne testo! Heboucke,dobroucke :-) Kvasek jsem nechala vzejit bez pridavku mouky a vyslo to dobre.A ani jsem testo nepremichavala behem kynuti.Upekli jsme v remosce vytecne 2 kolace a myslim,ze dlouho nevydrzi :-)

  • anna.w | 11. 11. 2006 10:21

    Jdu to zkoušet. Jsem v zahraničí a chci předvést české buchty. Snad jim neudělám ostudu! Vím, že maminka to vždycky dělala jinak - ale dobrých způsobů může být víc :-))

  • Lada Kovářová | 8. 10. 2006 20:18

    Velmi důležité je také to teplo :-)

  • Di | 8. 10. 2006 19:58

    Ale co Vám nejde, Deinl?

  • Hana Rožníčková | 8. 10. 2006 19:44

    Deinl, kynuté těsto chce zkoušet a zkoušet, i mě dá se říci " zkušené" se to někdy nepovede, záleží na droždí, mouce dokonce i na másle atd.Ale neházela bych flintu do žita a určitě bych šla znovu do toho.Chybama se člověk učí....

  • Deinl | 8. 10. 2006 19:22

    Vůbec mi to podle toho nejde, asi tam máte chybu..

  • mirek | 11. 6. 2006 12:43

    Jsem to zvladl .. super ... moc dik

  • Marcela Kovaříková | 21. 6. 2005 08:07

    Budu teprve zkoušet, tak uvidíme!!Bude to můj první pokus

  • petra | 3. 6. 2005 08:31

    Vcera jsem z roho udelala buchty, delala jsem s makem a s orechama, no jednim slovem parada!!! testo krasne vykynulo, lzici jsem z toho odebirala kousky a plnila, pred pecenim i po peceni jsem buchticky natirala roztopenym maslickem. Diky za recept, z kynuteho testa jsem mela vzdycky strach, ale povedlo se.

  • Anonym | 1. 6. 2005 13:09

    Já bych řekla přemíchat a nechat znovu nakynout!

  • Petra | 1. 6. 2005 13:05

    Co to znamená "přetužujeme?" Tan termín neznám a nevím co s tím těstem udělat. Děkuji Petra

  • Katka | 23. 6. 2004 10:58

    Poprvé v životě mi kynuté těsto opravdu vykynulo :)) Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Kynuté
Moučníky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hera Hladká mouka Hrubá mouka Mléko Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Banánovo-mangové smoothie

Banánovo-mangové smoothie

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

72
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
65
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
47
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
39
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
29
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Kynuté polštářky s jablky
Kynuté polštářky s jablky
Kynuté řezy se smetanou a hroznovým vínem
Kynuté řezy se smetanou a hroznovým…
Kynuté skořicové uzlíky
Kynuté skořicové uzlíky
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,…
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto od babičky
Kynuté těsto od babičky
  • Recepty.cz
  • Kynuté těsto - základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact