• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kynuté těsto - základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté těsto - základní recept

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté těsto - základní recept
Kynuté těsto - základní recept
Kynuté těsto - základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g hera
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g droždí
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s asi 20 g cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek zahustíme moukou na řidší těstíčko a necháme v teple vzejít.
2
Do mísy na těsto vsypeme zbytek cukru, vanilkový cukr a mouku, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní přísady. Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a dáme do tepla kynout. Během kynutí těsto nejméně 2x přetužujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Langoše: recept na základní těsto

Langoše: recept na základní těsto

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tanadas | 2. 11. 2012 13:53

    Z testa jsem delala kolacky a jsou vyborne.

  • Vladimir Koran | 2. 6. 2009 23:25

    Pro Petru: přetužujeme neboli srazíme

  • alena žohová | 5. 8. 2008 10:00

    recept je skvělý, vyšel přesně, díky

  • alena žohová | 5. 8. 2008 10:00

    recept je skvělý, vyšel přesně, díky

  • Ida Juřicová | 26. 11. 2007 21:27

    Naprosto vyborne testo! Heboucke,dobroucke :-) Kvasek jsem nechala vzejit bez pridavku mouky a vyslo to dobre.A ani jsem testo nepremichavala behem kynuti.Upekli jsme v remosce vytecne 2 kolace a myslim,ze dlouho nevydrzi :-)

  • anna.w | 11. 11. 2006 10:21

    Jdu to zkoušet. Jsem v zahraničí a chci předvést české buchty. Snad jim neudělám ostudu! Vím, že maminka to vždycky dělala jinak - ale dobrých způsobů může být víc :-))

  • Lada Kovářová | 8. 10. 2006 20:18

    Velmi důležité je také to teplo :-)

  • Di | 8. 10. 2006 19:58

    Ale co Vám nejde, Deinl?

  • Hana Rožníčková | 8. 10. 2006 19:44

    Deinl, kynuté těsto chce zkoušet a zkoušet, i mě dá se říci " zkušené" se to někdy nepovede, záleží na droždí, mouce dokonce i na másle atd.Ale neházela bych flintu do žita a určitě bych šla znovu do toho.Chybama se člověk učí....

  • Deinl | 8. 10. 2006 19:22

    Vůbec mi to podle toho nejde, asi tam máte chybu..

  • mirek | 11. 6. 2006 12:43

    Jsem to zvladl .. super ... moc dik

  • Marcela Kovaříková | 21. 6. 2005 08:07

    Budu teprve zkoušet, tak uvidíme!!Bude to můj první pokus

  • petra | 3. 6. 2005 08:31

    Vcera jsem z roho udelala buchty, delala jsem s makem a s orechama, no jednim slovem parada!!! testo krasne vykynulo, lzici jsem z toho odebirala kousky a plnila, pred pecenim i po peceni jsem buchticky natirala roztopenym maslickem. Diky za recept, z kynuteho testa jsem mela vzdycky strach, ale povedlo se.

  • Anonym | 1. 6. 2005 13:09

    Já bych řekla přemíchat a nechat znovu nakynout!

  • Petra | 1. 6. 2005 13:05

    Co to znamená "přetužujeme?" Tan termín neznám a nevím co s tím těstem udělat. Děkuji Petra

  • Katka | 23. 6. 2004 10:58

    Poprvé v životě mi kynuté těsto opravdu vykynulo :)) Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Kynuté
Moučníky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hera Hladká mouka Hrubá mouka Mléko Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
20
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
12
Vepřový gulášek z kýty
Vepřový gulášek z kýty
12
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
11
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kynuté polštářky s jablky
Kynuté polštářky s jablky
Kynuté řezy se smetanou a hroznovým vínem
Kynuté řezy se smetanou a hroznovým…
Kynuté skořicové uzlíky
Kynuté skořicové uzlíky
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,…
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto od babičky
Kynuté těsto od babičky
  • Recepty.cz
  • Kynuté těsto - základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact