Z polohrubé mouky, špetky soli, žloutků, majolky a vzešlého kvásku vypracujeme vláčné těsto a necháme asi 3/4 hodiny kynout.
2
Z tohoto těsta můžeme dělat klasické buchty, koláčky, plněné rohlíčky apod. Na plechu potřeme rozehřátým máslem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vladimíra
|15. 4. 2017 13:37
V receptu je moc mléka. Proto je lepkavé.
eva
|12. 4. 2014 12:30
Myslíte, že se tohle těsto dá použít i na mazanec?
eva
|12. 4. 2014 12:28
já jsem taky musela přidat mouku k půl kilu mouky ještě asi 100 gramů. Prostě postupně přidávat mouku, dokud těsto nepřestane lepit.
káťa
|26. 5. 2007 19:23
Dobrý den, moc prosím zkušené kuchařky o radu. Udělala jsem těsto přesně dle receptu, ale bylo moc lepkavé, musela jsem přisypat docela dost mouky. Nevím, co jsem udělala špatně, prosím poraďte mi. moc děkuji.
Kuchařka on-line
|15. 8. 2005 11:06
Celá kostka droždí 42 g, půl kostky 21 g.
Jana Hanusova
|6. 8. 2005 22:42
Prosim o upresneni, kolik je 1/2 kostrky drozdi v gramech? Dekuji
Věra Uhlířová
|2. 5. 2005 19:27
Z podobného kynutého těsta s majolkou dělávala moje mamka buchty,které byly vynikající.Tento recept na kynuté těsto patřil k jejím nejoblíbenějším.