pekla jsem z testa kolacky makove a tvarohove hera neni treba a plus posypku byli vynikajici hned se snedly testo krasne nakynulo a kolacky taky ....takze perfect recept ...
včera jsem zkoušel ,vyborný,stačilo by ale klidne poloviční množstvi :-)
bylo to napsané v komentáři, 125 gr hery a 25 ml oleje
Kynuté buchty by se měly nechat kynout ještě před pečením, možná proto nebyly podle vašich představ. U receptu by stálo za to upravit kolik Hery a oleje.
moc dobre uz je jdu delat po druhe mnam chutnaly vsem :-))
Buchty jsou výtečné. Trochu jsem si recept upravila.Mouku jsem použila půl na půl, hladkou a polohrubou, tuk taktéž na půl máslo a sádlo, místo oleje smetanu.Těsto za mě mísila domácí 2metlová pekárna.Sušené droždí nepoužívám, klasický kvásek naleji nahoru.Propracované těsto hodím do mísy a dál postupuji klasicky
Kladný komntář jsem napsala, ale dosud se nezobrazil. Takže pro začínijací kuchařky rada. Do kynutého těsta používejte jen žloutky.
Právě jsem dopekla a jsou skvělé. Recept jsem trochu upravila. Místo Hery jsem použila máslo a sádlo (půl na půl). Místo oleje jsem použila smetanu. Propracování těsta zadávám domácí pekárně.Nepoužívám sušené kvasnice, ale klasický kvásek, který dávám nakonec, tedy nahoru. Pekárnu mám dvoumetlovou. Kromě vánočky a mazance jsem se kynutým těstům vyhýbala jako čert kříž kvůli pracnosti, teď v nich nacházím své potěšení.