Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přidáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší víc jak na táč, ale méně než třeba na vánočku.
2
Každá mouka také jinak pije tak je možné, že mouky bude víc nebo míň jak 1 kg.
3
Zaděláme pevnější těsto, které necháme 1/2 půl hodiny kynout a poté již formujeme, plníme, pečeme a hlavně jíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
michelle
|9. 9. 2015 21:25
pekla jsem z testa kolacky makove a tvarohove hera neni treba a plus posypku byli vynikajici hned se snedly testo krasne nakynulo a kolacky taky ....takze perfect recept ...
Kynuté buchty by se měly nechat kynout ještě před pečením, možná proto nebyly podle vašich představ. U receptu by stálo za to upravit kolik Hery a oleje.
Lenka
|8. 8. 2011 12:26
moc dobre uz je jdu delat po druhe mnam chutnaly vsem :-))
Buchty jsou výtečné. Trochu jsem si recept upravila.Mouku jsem použila půl na půl, hladkou a polohrubou, tuk taktéž na půl máslo a sádlo, místo oleje smetanu.Těsto za mě mísila domácí 2metlová pekárna.Sušené droždí nepoužívám, klasický kvásek naleji nahoru.Propracované těsto hodím do mísy a dál postupuji klasicky
Marta Pajmová
|24. 11. 2008 01:48
Kladný komntář jsem napsala, ale dosud se nezobrazil. Takže pro začínijací kuchařky rada. Do kynutého těsta používejte jen žloutky.
Marta Pajmová
|24. 11. 2008 01:07
Právě jsem dopekla a jsou skvělé. Recept jsem trochu upravila. Místo Hery jsem použila máslo a sádlo (půl na půl). Místo oleje jsem použila smetanu. Propracování těsta zadávám domácí pekárně.Nepoužívám sušené kvasnice, ale klasický kvásek, který dávám nakonec, tedy nahoru. Pekárnu mám dvoumetlovou. Kromě vánočky a mazance jsem se kynutým těstům vyhýbala jako čert kříž kvůli pracnosti, teď v nich nacházím své potěšení.