Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, mouky a trochu mléka. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.
2
Změklé máslo utřeme s cukry, pak zašleháme vejce.
3
Mouku se solí dáme do mísy, přidáme máslový krém, kvásek, mléko dle potřeby a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple nakynout.
4
Vykynulé těsto rozdělíme na 20-25 stejně velkých kousků, z každého vytvarujeme delší váleček a uděláme z něj uzlík.
5
Uzlíky dáváme na plech s pečícím papírem a necháme ještě krátce nakynout.
6
Pečeme v předehřáté troubě, na střední teplotu (180°C), dozlatova.
7
Po upečení ještě horké potřeme důkladně rozpuštěným máslem smíchaným s rumem (klidně i dvakrát) a posypeme nebo celé obalíme ve skořicovém cukru (kdo jak rád sladké). Poté necháme vychladnout (není nutné) a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna Čejková
|15. 12. 2016 13:32
Trouba jede už od včerejška a tak jsem mezi cukrovím nachystala i sladký oběd. Nikomu to nevadilo, ba naopak, uzlíky byly totiž vážně bezvadný. <3 <3 <3 <3 <3
Jana
|28. 8. 2015 21:27
Taky chválim. Moc rodinné chutnalo a vse se povedlo.
Danka
|11. 1. 2015 19:53
Uzlíky byly luxusní, nestihly ani pořádně vychladnout a mizely nám v pupíčkách :-)