• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kynuté rohlíky od Palky
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté rohlíky od Palky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté rohlíky od Palky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka Nebo polohrubá
    • 1
      ks droždí
    • 6
      dl mléko
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      dl olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň podle vlastního výběru:
    • povidla
    • džem
    • nutella
    • ořechová náplň
    • maková náplň

Postup přípravy receptu

1
**Kvásek:** v cca 1/2 dcl vlažného mléka rozmícháme droždí, 1 lžičku krystalového cukru a 1 lžičku mouky. Necháme vykynout. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na 5 bochníků. Každý bochník vyválíme na cca 25 cm kruh silný cca 1/2 cm a rozkrájíme na 8 částí (trojúhelníků). Na každý dáme náplň k širší části trojúhelníku a zatočíme. Klademe na vymazaný pekáč dále od sebe (zvětší svůj objem). Na 40 kousků potřebujeme podle velikosti cca 3 pekáče. Necháme vykynout cca 1/2-3/4 hodiny. Potřeme rozšlehaným vejcem a v předhřáté troubě na 180 °C upečeme do růžova.
2
Pokud chceme rohlíky na slano, vál posypeme hrubozrnou solí, kmínem, sezamovými semínky apod. a na tom vyválíme jednotlivé bochníky.
3
**Poznámka:** kynutá těsta peču už dobrých 30 let, ale tento recept bez vajec a s práškem do pečiva mě před časem velmi mile překvapil. Těsto je nadýchané a nevysušuje se tak, jako když přidáme vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Rychlé rohlíky plněné vanilkovým pudinkem

Rychlé rohlíky plněné vanilkovým…

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta | 16. 4. 2016 13:05

    Jen nechápu proč se do těsta přidává droždí i prášek do pečiva ? Není to překlep ? :-S

  • kanclirova
    kanclirova | 30. 3. 2016 13:12

    Naprosto úžasné, nejlepší rohlíky, které znám! Též housky peču. Zatím jen na slano <3

  • kanclirova
    kanclirova | 30. 3. 2016 13:12

    Naprosto úžasné, nejlepší rohlíky, které znám! Též housky peču. Zatím jen na slano <3

  • Mirka G. | 20. 6. 2006 10:28

    Toto cesto používam aj ja, je naozaj výborné, veľmi krehké, len ja dávam 2dcl oleja a soli zarovnanú malú lyžičku. Používam ho aj na slané rožteky, napríklad škvarkové, vtedy dávam cukru len malú lyžičku a viac soli

  • Marsí | 20. 6. 2006 10:23

    Vypadá to opravdu zajímavě...ale jestli také my nebudeme z toho droždí a prdopeče hódně nafouklí a nakynutí...:o)))..ale jelikož jsem zvědavá jak opica, tak vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Džem Hladká mouka Maková náplň Mléko Nutella Olej Ořechová náplň Povidla Prášek do pečiva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Thajské kari

Thajské kari

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
44
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
21
Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka
Dvoubarevný kefírový…
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Kynuté rohlíky od Palky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact