• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kynuté rohlíky od Palky
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté rohlíky od Palky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté rohlíky od Palky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka Nebo polohrubá
    • 1
      ks droždí
    • 6
      dl mléko
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      dl olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň podle vlastního výběru:
    • povidla
    • džem
    • nutella
    • ořechová náplň
    • maková náplň

Postup přípravy receptu

1
**Kvásek:** v cca 1/2 dcl vlažného mléka rozmícháme droždí, 1 lžičku krystalového cukru a 1 lžičku mouky. Necháme vykynout. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na 5 bochníků. Každý bochník vyválíme na cca 25 cm kruh silný cca 1/2 cm a rozkrájíme na 8 částí (trojúhelníků). Na každý dáme náplň k širší části trojúhelníku a zatočíme. Klademe na vymazaný pekáč dále od sebe (zvětší svůj objem). Na 40 kousků potřebujeme podle velikosti cca 3 pekáče. Necháme vykynout cca 1/2-3/4 hodiny. Potřeme rozšlehaným vejcem a v předhřáté troubě na 180 °C upečeme do růžova.
2
Pokud chceme rohlíky na slano, vál posypeme hrubozrnou solí, kmínem, sezamovými semínky apod. a na tom vyválíme jednotlivé bochníky.
3
**Poznámka:** kynutá těsta peču už dobrých 30 let, ale tento recept bez vajec a s práškem do pečiva mě před časem velmi mile překvapil. Těsto je nadýchané a nevysušuje se tak, jako když přidáme vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Rychlé rohlíky plněné vanilkovým pudinkem

Rychlé rohlíky plněné vanilkovým…

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta | 16. 4. 2016 13:05

    Jen nechápu proč se do těsta přidává droždí i prášek do pečiva ? Není to překlep ? :-S

  • kanclirova
    kanclirova | 30. 3. 2016 13:12

    Naprosto úžasné, nejlepší rohlíky, které znám! Též housky peču. Zatím jen na slano <3

  • kanclirova
    kanclirova | 30. 3. 2016 13:12

    Naprosto úžasné, nejlepší rohlíky, které znám! Též housky peču. Zatím jen na slano <3

  • Mirka G. | 20. 6. 2006 10:28

    Toto cesto používam aj ja, je naozaj výborné, veľmi krehké, len ja dávam 2dcl oleja a soli zarovnanú malú lyžičku. Používam ho aj na slané rožteky, napríklad škvarkové, vtedy dávam cukru len malú lyžičku a viac soli

  • Marsí | 20. 6. 2006 10:23

    Vypadá to opravdu zajímavě...ale jestli také my nebudeme z toho droždí a prdopeče hódně nafouklí a nakynutí...:o)))..ale jelikož jsem zvědavá jak opica, tak vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Džem Hladká mouka Maková náplň Mléko Nutella Olej Ořechová náplň Povidla Prášek do pečiva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Luxus řez

Luxus řez

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz 11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Kynuté rohlíky od Palky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact