• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kynuté rohlíky od Palky
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté rohlíky od Palky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté rohlíky od Palky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka Nebo polohrubá
    • 1
      ks droždí
    • 6
      dl mléko
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      dl olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň podle vlastního výběru:
    • povidla
    • džem
    • nutela
    • ořechová náplň
    • maková náplň

Postup přípravy receptu

1
**Kvásek:** v cca 1/2 dcl vlažného mléka rozmícháme droždí, 1 lžičku krystalového cukru a 1 lžičku mouky. Necháme vykynout. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na 5 bochníků. Každý bochník vyválíme na cca 25 cm kruh silný cca 1/2 cm a rozkrájíme na 8 částí (trojúhelníků). Na každý dáme náplň k širší části trojúhelníku a zatočíme. Klademe na vymazaný pekáč dále od sebe (zvětší svůj objem). Na 40 kousků potřebujeme podle velikosti cca 3 pekáče. Necháme vykynout cca 1/2-3/4 hodiny. Potřeme rozšlehaným vejcem a v předhřáté troubě na 180 °C upečeme do růžova.
2
Pokud chceme rohlíky na slano, vál posypeme hrubozrnou solí, kmínem, sezamovými semínky apod. a na tom vyválíme jednotlivé bochníky.
3
**Poznámka:** kynutá těsta peču už dobrých 30 let, ale tento recept bez vajec a s práškem do pečiva mě před časem velmi mile překvapil. Těsto je nadýchané a nevysušuje se tak, jako když přidáme vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Rychlé rohlíky plněné vanilkovým pudinkem

Rychlé rohlíky plněné vanilkovým…

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta | 16. 4. 2016 13:05

    Jen nechápu proč se do těsta přidává droždí i prášek do pečiva ? Není to překlep ? :-S

  • kanclirova
    kanclirova | 30. 3. 2016 13:12

    Naprosto úžasné, nejlepší rohlíky, které znám! Též housky peču. Zatím jen na slano <3

  • kanclirova
    kanclirova | 30. 3. 2016 13:12

    Naprosto úžasné, nejlepší rohlíky, které znám! Též housky peču. Zatím jen na slano <3

  • Mirka G. | 20. 6. 2006 10:28

    Toto cesto používam aj ja, je naozaj výborné, veľmi krehké, len ja dávam 2dcl oleja a soli zarovnanú malú lyžičku. Používam ho aj na slané rožteky, napríklad škvarkové, vtedy dávam cukru len malú lyžičku a viac soli

  • Marsí | 20. 6. 2006 10:23

    Vypadá to opravdu zajímavě...ale jestli také my nebudeme z toho droždí a prdopeče hódně nafouklí a nakynutí...:o)))..ale jelikož jsem zvědavá jak opica, tak vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Džem Hladká mouka Maková náplň Mléko Nutela Olej Ořechová náplň Povidla Prášek do pečiva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
43
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
38
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Kynuté rohlíky od Palky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact