• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kynuté rohlíky od Palky
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté rohlíky od Palky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté rohlíky od Palky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka Nebo polohrubá
    • 1
      ks droždí
    • 6
      dl mléko
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      dl olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň podle vlastního výběru:
    • povidla
    • džem
    • nutela
    • ořechová náplň
    • maková náplň

Postup přípravy receptu

1
**Kvásek:** v cca 1/2 dcl vlažného mléka rozmícháme droždí, 1 lžičku krystalového cukru a 1 lžičku mouky. Necháme vykynout. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na 5 bochníků. Každý bochník vyválíme na cca 25 cm kruh silný cca 1/2 cm a rozkrájíme na 8 částí (trojúhelníků). Na každý dáme náplň k širší části trojúhelníku a zatočíme. Klademe na vymazaný pekáč dále od sebe (zvětší svůj objem). Na 40 kousků potřebujeme podle velikosti cca 3 pekáče. Necháme vykynout cca 1/2-3/4 hodiny. Potřeme rozšlehaným vejcem a v předhřáté troubě na 180 °C upečeme do růžova.
2
Pokud chceme rohlíky na slano, vál posypeme hrubozrnou solí, kmínem, sezamovými semínky apod. a na tom vyválíme jednotlivé bochníky.
3
**Poznámka:** kynutá těsta peču už dobrých 30 let, ale tento recept bez vajec a s práškem do pečiva mě před časem velmi mile překvapil. Těsto je nadýchané a nevysušuje se tak, jako když přidáme vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Rychlé rohlíky plněné vanilkovým pudinkem

Rychlé rohlíky plněné vanilkovým…

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta | 16. 4. 2016 13:05

    Jen nechápu proč se do těsta přidává droždí i prášek do pečiva ? Není to překlep ? :-S

  • kanclirova
    kanclirova | 30. 3. 2016 13:12

    Naprosto úžasné, nejlepší rohlíky, které znám! Též housky peču. Zatím jen na slano <3

  • kanclirova
    kanclirova | 30. 3. 2016 13:12

    Naprosto úžasné, nejlepší rohlíky, které znám! Též housky peču. Zatím jen na slano <3

  • Mirka G. | 20. 6. 2006 10:28

    Toto cesto používam aj ja, je naozaj výborné, veľmi krehké, len ja dávam 2dcl oleja a soli zarovnanú malú lyžičku. Používam ho aj na slané rožteky, napríklad škvarkové, vtedy dávam cukru len malú lyžičku a viac soli

  • Marsí | 20. 6. 2006 10:23

    Vypadá to opravdu zajímavě...ale jestli také my nebudeme z toho droždí a prdopeče hódně nafouklí a nakynutí...:o)))..ale jelikož jsem zvědavá jak opica, tak vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Džem Hladká mouka Maková náplň Mléko Nutela Olej Ořechová náplň Povidla Prášek do pečiva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty

Buchty

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Krabí pomazánka od Camm

Krabí pomazánka od Camm

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

57
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
30
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
29
Skořicový elixír
Skořicový elixír

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Kynuté rohlíky od Palky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact