Ze 2 lžic mouky, lžičky cukru, droždí, a části mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Pak zapracujeme zbylé ingredience a necháme v teple asi 30 minut kynout.
2
Zakysanou smetanu smícháme s cukry, kůrou, solamylem a žloutky. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
3
Vykynuté těsto rozválíme a dáme do vymaštěného pekáčku s vyšším okrajem. Na těsto rozetřeme náplň, poklademe vínem a necháme ještě asi 15 minut kynout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena
|11. 10. 2016 21:02
Výborný :p
Karin Bouckova
|10. 4. 2016 17:13
Vyborny kolac co se ji snad sam, protoze mizi zavratnou rychlosti. Mockrat dekuji za tento uzasny recept.
Aneta
|12. 7. 2015 20:12
Luxusní!!!!!!!!!!!! Lepší jak dort :D
Tereza
|9. 4. 2013 20:58
Koláč je skvělý a chutná mě i dětem <:-) . Jen jsem musela recept trochu poupravit, solamyl jsem doma neměla, tak jsem použila dvě lžíce smetanového pudinku. Doporučuji :-) .
Radka Molková
|4. 10. 2012 12:20
Ráno zavoněl celý dům a je báječný <:-) <:-) <:-) <:-)
Rácová
|3. 8. 2012 18:46
Výborný, výborný, výborný :-) . Děkuji za recept O:-) O:-)
Motejlová
|10. 10. 2011 11:46
Autorovi posílám pochvalu celé rodiny, hroznové víno budu odvčerejška používat nejenom v tohle výborném koláči a určitě jen z nepeckatých hroznů.
Katty
|22. 8. 2011 17:24
Velmi chutný, na jazyku se úplně rozplyne, děkuji za výborný recept.
Dobrovodská Tamara
|30. 7. 2011 10:19
Nedávala jsem vůbec ovoce a nechala jsem jen těsto a smetanovou náplň. Je to nejvydařenější koláč, jaký se mi kdy povedl.
M. Edita
|24. 6. 2011 14:19
Taky dávám místo solamylu pudink a ovoce se dá použít i jiné, já dala osušené broskve z kompotu a s výsledkem jsem byla velmi spokojená.
Danka
|14. 5. 2011 18:44
Máme rádi tvarohové koláče, tak jsem se nechala inspirovat a stálo to za to. Koláč se smetanou je mnohem vláčnější a nadýchanější, solamyl jsem neměla, dávala jsem vanilkový pudink ;-) . Mockrát děkuji za recept, zařazuji k našim stálicím, je to delikatesa :-* .