Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.
2
Poté naplníme ovocem, výborné jsou s borůvkami. Vaříme 5 minut, v polovině obrátíme, po vyjmutí propíchneme vidličkou. Podáváme s tvarohem a cukrem, přelité máslem nebo s osmaženou strouhankou (nebo polde vlastní fantazie).
Kynuté, plněné jsem dělala poprvé a podle tohoto receptu vyšly naprosto skvěle! Díky ;-)
plnila jsem je jahodami s cukrem a navrch přelila oslazenou zakysanou smetanou + vanilkový cukr a neměly chybu O:-)
Vynikající recept. neměla jsem ovoce a tak jsem je posypala skořicí a cukrem. Vynikající.
Tereza J.
|9. 10. 2008 20:08
Ono dobré kysnuté cesto sa dá urobiť aj úplne bez vajec :))) Dobré kysnuté cesto vytvorí dobré vymiešanie, kvasinky sú živé organizmy a aby sa množili, potrebujú kyslík. Na chuti mu to vôbec neuberie.
Veronika Malinová
|8. 10. 2008 17:21
Milá Jano, já zase nezkoušela vaši verzi, nevidím rozdíl v použití celého vejce či žloutku. Pěchavičky jsou zřejmě rodinný název, pokud tedy děláte běžně, jistě jste zaznamenala tu fantastickou nadýchanost. Jen jsem chtěa předat dál recept, který jsem získala od krajanů z Holandska a posílám dál.
Jana Remková
|6. 8. 2008 13:25
Veroniko,nevím,co jsou to "pěchavičky",ale tohle těsto dělám běžně,jen si myslím,že lepší použít jen žloutek.Pravda je,že plněné knedlíky jsem z toho nezkoušela.