Zkoušela jsem je poprvé, bylo to perfektní, děkuji :-) :-D
Kynuté, plněné jsem dělala poprvé a podle tohoto receptu vyšly naprosto skvěle! Díky ;-) plnila jsem je jahodami s cukrem a navrch přelila oslazenou zakysanou smetanou + vanilkový cukr a neměly chybu O:-)
Výborné knedlíky. Plnila jsem borůvkami a jahodami. Podávané s tvarohem, cukrem a máslem byly perfektní. S těstem se krásně pracovalo.
Droždí jak nasráno.. To musíš být pěkne nakynutá... :'(
Vynikající recept. neměla jsem ovoce a tak jsem je posypala skořicí a cukrem. Vynikající.
Ono dobré kysnuté cesto sa dá urobiť aj úplne bez vajec :))) Dobré kysnuté cesto vytvorí dobré vymiešanie, kvasinky sú živé organizmy a aby sa množili, potrebujú kyslík. Na chuti mu to vôbec neuberie.
Milá Jano, já zase nezkoušela vaši verzi, nevidím rozdíl v použití celého vejce či žloutku. Pěchavičky jsou zřejmě rodinný název, pokud tedy děláte běžně, jistě jste zaznamenala tu fantastickou nadýchanost. Jen jsem chtěa předat dál recept, který jsem získala od krajanů z Holandska a posílám dál.
Veroniko,nevím,co jsou to "pěchavičky",ale tohle těsto dělám běžně,jen si myslím,že lepší použít jen žloutek.Pravda je,že plněné knedlíky jsem z toho nezkoušela.